8 Mart 2008

Acı ve Tatlı

Hayat böyle işte, herşey birarada, acı ve tatlı lezzetlerden oluşuyor.
Oğlumun diş çıkarması tatlı bir lezzet bıraktı belleğimizde... Hala mutlu oluyorum düşündükçe, gidip bir daha bakıyorum, dokunuyorum. Ama öte yandan da üzülüyorum.
Grip oluşu, ishal oluşu ve bir de üstüne pişik oluşu acı bir tada dönüştürdü hayatı...
Bugün sabah doktorda aldık soluğu... Benim korkum 4 gün önce öksürükle başlayıp artarak hırıltıya dönüşen hastalığının bronşite dönüşmesiydi. Neyse ki sadece grip durumunda, hırıltısı boğazında ki akıntısındanmış. Bronşite dönüşmemesi için kaç aydır ilaç kullanıyoruz, umarım işe yarar. Yapılan alerji testinde Can'ın üst solunum yollarının virüslere karşı hassas olduğu, alerjik cevap verip bronşlarda iltihaplanmaya sebep olduğu ortaya çıkmıştı. Bu alerjiyi tedavi edebilecek bir şurup önermişti doktoru. 3 ay kullanmamızı tavsiye etmişti, 2 aydır kullanıyoruz ve belki bir süre daha da kullanmaya devam edecekmişiz. Bugün yapılan yeni test alerjik durumun devam ettiğini gösterdi. Onun dışında iki şuruba daha başladık ama Can ishal oldu. Şuruplar mı yaptı yoksa ben farketmedim bu sabahtan beri mi vardı tam ayıramıyorum. Yoksa diş çıkarmasından dolayı mı?
Can için ishal demek çok kötü pişik demek aynı zamanda. Anında pişik oldu bile... Bu gece uyku yok bana, sürekli altını değiştirmem gerekecek...
Bugün hastaneye yüklü bir gelir bırakıp döndük:(
Başbakanımız 4 çocuk yapın diyor. Güzel diyor da çalışan annelere destek ya da çocuklu ailelere destek de gelecek mi bu sözün ardından. Sağlık ocaklarında verilen hizmet iyileştirilmeli, her ocağa birer çocuk doktoru atanmalı... Hemşirelere bebekleri zedelemeden nasıl aşı yapılır öğretmeliler. Benim gördüğüm örnek çok kötüydü, yaşadığımız tecrübelerde... Bir daha gitmemeye yemin ettim.
Özel hastaneleri de çok methetmiyorum aslında. Yeri geliyor hastaneye gelir olsun diye fazladan testler yapılıyor gibi geliyor bana. Çocuğunuz olduğu için de hiçbirine hayır diyemiyorsunuz.
Can bugün tam kan sayımı oldu, demir bağlama ve kansızlık durumlarına bakıldı. Alerji testi yenilendi. Hastalığı virütik mi yoksa bakteriyel mi ona bakıldı.
6 aylık olmasına rağmen teki torbasına henüz inmeyen testisinin ultrasonla nerede olduğuna bakıldı. 1 yaşına kadar daha bekleyeceğiz, yolda gözüküyor bakalım. 1 yaşına kadar inebiliyormuş. İnmez ise ufak bir ameliyat gözüküyor. Beraberinde sünnetini de yaptırmayı düşünüyorum.

Ama mutluyum, çok şükür, yine de oğlumun sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Annem hep derdi...
Dermansız dert vermesin bizi yaratan...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Pınar Hanım. Benim oğlumda çok zor bir bebekti sıkıntılarınızı anlayabiliyorum, 20 günlük iken sünnet yaptırmak ve bir sürü eziyetli tahlil film cektirmek zorunda kalmıştık.Oğlum şimdi 6 yaşında. Size de sağlıklı günler temenni ediyorum. Acil şifalar...

Adsız dedi ki...

Pinar,

Can'i sadece resimlerinden ve senin anlatimlarindan taniyorum. Bu durumda fikir yurutmem belki biraz abes kacacak, ama ben de Can'in saglikli bir bebek oldugunu dusunuyorum. Ulkemizdeki doktorlarin maalesef cogu pireyi deve yaparak hem bebeklere hem de ailelerine yazik ediyorlar. Bir de ishal ve pisik gibi sorunlari o kadar gozunde buyutme bence. Tabii Can'in annesi olarak bu sorunlarin sonuclarina sen katlaniyorsun ama her ikisi de zamaninda alinacak hafif tedbirlerle cozulebilecek sorunlar. Lutfen moralini yuksek tut ve oglunun ilk disinin keyfini doyasiya cikar :)

Dualarimiz sizinle,
Ayse Sule

Adsız dedi ki...

pınar geçmiş olsun
üzülme diycem ama ne mümkün olmuyor
ishali dişten olabilir annemde öyle dedi
ve bizde çok kötü pişik olmuştuk
trosyd diye bir merhem kullandım eser kalmadı,onun dışında ıslak mendil kullanmıyorum pamuk-su-bepanten o kadar,
hastaneler öyle ne yazıkki,benimde arka sokağımda sağlık ocağı var ama hiç götürmedim
Allah tabi eksik etmesin ama muhtaçda etmesin
düzelir inşaallah en kısa zamanda
çok geçmiş olsun
yıldız

Adsız dedi ki...

Pinar,

Inan bu gece ruyalarima girdiniz sen ve Can. Insaallah bizim minik aga simdi cok daha iyidir ve insaallah sen de rahat bir gece gecirmissindir. Iyi haberlerinizi en kisa zamanda almak uzere, ikinizi de Allah'a emanet ediyoruz.

Sevgiyle,
Ayse Sule

Adsız dedi ki...

cok gecmıs olsun canım.kafana takma boyle herseyı olan sana olur.cocuk hakkında haklısın ama yınede allah basbakanımızdan razı olsun memeleket elden gıdıyordu kurtardı.dahada buyuk ıslere ımzasını atacagından emınım.opuyorum canım ıkınızıde aeo

meltem dedi ki...

merhaba

ben de diğer arkadaşlar gibi can ı resimlerinden tanıyorum ilk kez yorum bırakıyorum bugüm okuduklarıma yani sizin yazdıklarınıza katılıyorum hastaneler sıklıkla ticari düşüncedeler insanların hassasiyetle yaklaştıkları konularda daha da abartıyolar isteklerini benim de bir oğlum var gerçi artık 4.5 yaşında ama ben de o günleri atlattım çok şükür pek doktorluk bir durumum olmadı ama pişik için kullandığım ilaç karışımı iyi gelmişti naçizane önermek istedim :) hametan ve anestol karışımı anestol uyuşturucu özelliği olan bir ilaç bebeğe herhangi bir zararı yok ama acısını azaltıyo bepantenle de karıştırabilirsiniz en kısa zamanda tüm sıkıntılarınızı atlatmanızı dilerim bir yerde okumuştum bir bebeğin ağzından yazılmış :)ANNEM BENİM DİŞ ÇIKARIRKEN NELER ÇEKTİĞİMİ BİLSE BENİ PAMUKLARA SARAR ÖYLE YATIRIR... AKLIMDA KALDIĞI KADARIYLA BÖYLEYDİ...
KOLAYLIKLAR DİLİYORUM SEVGİLER MELTEM...

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Pınar,Malesef her zaman dört dörtlük olmuyor. hele bebeklerde hastalık daha sık oluyor malesef, ama annenin dediği gibi dermansız dert olmasın yeter. Acil şifalar

3elma dedi ki...

merhaba ;
öncellikle geçmiş olsun.yaşadığın endişeler çok normal ve inan hepsi geçiyor ve unutuluyor.bence ishal diş nedeniyle ve pişik içinde sana bir tavsiye ,bir çok marka ve hatta ilaç dahi kullandığım halde oğlumun cildi çok hassastı çare ararken labarant arkadaşım arko kremi tavsiye etti hani bildiğimizi yeşilli beyazlı tüp şeklinde olan .onu bolca can'ın minik poposuna sür bir dene bende iyi gelmişti.yağlı olduğu için tahrişi önlüyor.sevgilerimle.....

pinarbk dedi ki...

Geçmiş olsun Pınar. Çocukların hasta olmasına dayanamıyorum hiç.Umarım artık daha iyidir...

AsYa dedi ki...

Pınarcım,çok üzüldüm yaa..umarım iyileşir Can kısa sürede atlatır..O kullandığın şurup için tek doktordan mı onay aldın acaba??
biliyosun doktorların biri diğerine benzemiyo çocukalr konusunda dikkatli olmak lazım..Bizimkinde de bu ara boğaz akıntısı var galiba hırıltı geliyo hafiften ilerlemesinden korkuyorum..

Sağlık ocakları ile ilgili bişi sölicem..HEr devlet dairesi gibi onlarda da tanıdığın varsa baş tacı oluyosun:))Türkiyenin hali..Başbakan çok biliyomuş..bi oraya el atmamıştı..yaptığımız fazla çocukları eşine mi gönderecekmişiz o mu bakacakmış...Allahım yaaaa ...

Neyse sinirlendim bak..

Sen Can'a ve kendine iyi bak..BElki ishali diştendir...Testis konusunda benim bildiğim de beklenmesi gerektiği..bizde de hidrosel denilen sıvı toplanması vardı..büyüdükçe geçiyomuş bunlar..

Ve sünneti ben yaptırcam yakında...Tecrübeleri paylaşırız...

Hee son olarak..Kasımpaşada ki ana çocuk sağlığı merkezinde çocuk doktoru var...

Adsız dedi ki...

pınarcığım çok geçmiş olsun, can'ın bu hassaslığı seni biraz yoracaktır. umarım çabuk geçer. sağlık ocakları hakkında sana fazlasıyla katılıyorum, bende oğluma aşı yaptırmak için 1 kez gittim. oğlum uyuyodu, ben giysisinin kolunu çıkarmasını beklerken, hemşire vahşice giysisinin boynundan çekerek koluna iğne yapmıştı. minik yavrum uykusunda neye uğradığını bilemedi. tabi bir anne olarak içim parçalanmıştı.hemşireye karşı hissedebileceğim bütün kötü hisleri içimde tutarak ayrıldık ordan. bir daha da gitmedim tabi. özel hastanede gereksiz yere yapılan tahliller konusunda da çok haklısın, artık özel hastaneye gitmek soyulmak gibi birşey, doktorumuzu ve hastanemizi geç de olsa değiştirdik, şimdilik yeni doktorumuzdan memnunum, gereksiz şeyleri yaptırmıyo, görülen belirtiye göre bana yön gösteriyo, umarım ileride yanılmam. ben pişik konusunda çok hassasım, o güzelim pamuk gibi tenini öyle görmek canımı acıtırdı benim, umarım can'ımın canı daha fazla yanmaz.

Adsız dedi ki...

bahsetmeyi unutmuşum, oğlumunda tek yumurtası torbaya inmemişti, hormon iğneleri oldu, 2 defa kontrole götürdüm, çocuk cerrahı düzeldiğini söyledi, son olarak 6 ay sonra tekrar kontrole gittiğimizde görüştüğümüz doktorun ayrıldığını gördük, yeni gelen doktor hiç tereddütsüz ameliyat dedi, çok üzüldüm ve ilk görüştüğümüz doktoru yeni hastanesinde ziyaret ettik ve herşeyin yolunda olduğunu söyledi, şimdi gayet iyiyiz. tabi 2. görüştüğümüz doktora ve hastaneye karşı hiç iyi şeyler düşünmedim, çocuklar bizim hassas olduğumuz konular ve bunu bildikleri için bizleri resmen soymaya çalışıyolar

Suzan dedi ki...

Bebeğine çok geçmiş olsun. Bebeklerimiz arasında pek fark yok galiba. Bahadır Efeciğim 26 eylül doğumlu ve o da bu aralar diş çıkarıyor. Eli sürekli ağzında saat başı emmek istiyor, gözleri sulanıyor, o minicik sevimli haliyle huysuzluk yapmaya çalışıyor ama yine de çok tatlı oluyor.Çıkmak üzere olan dişi çok büyük, yani yavru kedimin işi çok zor. Pişik için sana önerim, eğer kullandıysan, göğüs ucu çatlaklarına karşı kullanılan Lansinoh var ya onu sür ve de ıslak mendil yerine ılık su ve pamuk kullan, Lansinoh sürmeden önde de mutlaka kurula özellikle kıvrım kıvrım bacaklarda ıslaklık kalıyor.Özel hastanelere gelince;özel hastanede doğum yapıp da hem kendisi hem bebeği mikrop kapan biri daha var mı acaba? Çok pişman oldum ama işte ne yaparsın iş işten geçti bir kere. Yani Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Minik Can'a çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,

Can çok tatlı maşallah.diş çıkarmasına da çok sevindim. oğlumla araları çok olmadığında yakından takip ediyorum bloğunu dolayısı ile can'ı.
benim oğlumunda ismi oğuz kağan 7. ayı bitti. ama henüz diş çıkarmadı fakat elleri hep ağzında bazen bende senin gibi tülbentle kaşıyorum diş etlerini. Ben malesef çalışıyorum. babaanne ve anneanne dönüşümlü evimize gelip bakıyorlar kağana. Ma aile şeklindeyiz bu aralar. İşi bırakmak hep aklımda belki bende gerçekleştiririm bu isteğimi.

kanepedeki resmine görünce kağanı bende bu şekilde oturtayım bakayım ne yapacak dedim. ama nafile o şekilde oturtmak mümkün değil. bişeylere uzanıp karıştırma derdinde. bu aralar kumanda ve telefona takmış vaziyette. vcd kumandasını dezenfekte edip verdim ama nafile yine gözü ötekinde. baba ve dede diyor. malesef anne demiyor henüz :( inşallah canın da kısa zamanda ilk kelimesini duyarsın :)

kolaylıklar diliyorum..

BETÜL

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Arkadaşlar iyi dilekleriniz, paylaşımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler hepinize...