8 Ocak 2008

YENİ OYUNLAR

Sobelenmişim Berceste tarafından. Şimdiye kadar hep ben onu sobeledim. Bu sefer roller değişti. O sobeleyen oldu, ben de sobelenen.

Beni nelerin çıldırtabileceğini sormuş. Bu soruyu cevaplamak hiç zor değil benim için.

Banka, resmi daire ya da doktor kuyruğunda beklemek beni çıldırtır. Bu yüzden bütün banka işlemlerimi internet üzerinden hallederim. Resmi işlemleri de elimden geldiğince yine bu şekilde yapıyorum. Doktora da randevulu gitmeye çalışıyorum. O da olmadı ise yanımda taşıdığım kitap imdadıma yetişiyor. Yeter ki çevremde okuyacak birşeyler olsun, boş boş durmak ve gereksiz yere bekletilmekten nefret ediyorum, çıldırıyorum.

Ara sıra trafikte çıldırıyorum. Bir keresinde kayınpederim, kayınvalidem de arabada varken kendimden geçip bir trafik hayvanına (afedersiniz) küfretmişim. Tamamen çıldırmışım.
Sonradan çok utandım, nasıl yaptım diye...

Punto Amca'dan görüp iki madde daha ekliyorum yukarıdaki listeye...
-Televizyonlardaki sabah programlarına,
-Medyadaki magazin programlarının sululuğuna ve çokluğuna da çıldırıyorum ben. Çalışmayıp evde olduğum dönemde TV izler oldum ara sıra, görüp şaşırdım ve çıldırdım gerçekten. Nasıl bu kadar basit olunabilir. Halkımız nasıl bu tür programları izler hale getirilir. Medya senin görevin, yüklendiğin sorumluluk ne? Kendine gel!

Gülriz'im de sobelemiş beni. Benim hakkımda bilinmeyen 7 gerçek diye. Hakkımda bilinmeyen gerçek pek gelmiyor aklıma ama bir daha düşünelim bakalım.

-Kar, tipi, yağmur, fırtına olsun, şimşekler çaksın, çok keyif verir bunlar bana. Korkmak bir yana acayip keyiflenirim. Biraz düşündürüyor bu halim beni.

-Malatyalıyım. Belki bilmeyenler vardır. Ama görenler Malatyalıya hiç benzetmezler beni, Göçmenlik olunca soyda.

-Uzun boylu olduğum için, ilkokuldayken dalga geçerlerdi benimle. O zaman çok hayıflanırdım uzun boylu olduğuma, şimdi ise hoşuma gidiyor bu durum.

-Gülrizim Denizi çok sevdiğini anlatmış, bende ise tam bir deniz fobisi var. O yüzden açılamam, denizde ayağımı yere basamam, sanki birşey beni suyun içinden gelip ısıracak ya da böcekler yiyecekmiş gibi. Balıkların bana dokunmasına da dayanamam. Eğer denizanası gördüysem beni denize hiç bir kuvvet girdiremez. O yüzden havuzdur tercihim, sakıncalı olmasına rağmen.

Gülrizim bu kadarı olur mu, başka gelmiyor aklıma, çocuklu annelere bir indirim yapılamaz mı?

8 yorum:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm seni biraz daha tanımak güzeldi.sevgiler..

Naile dedi ki...

Merhaba Pınar, şu sıralar kafamda bir soru var blogcu annelerden aklıma sen geldin senin de bir fikrini alayım dedim. Şu sıralar bebek karyolası bakıyoruz, hazırlar hep suntadan yapıldığı için mdf den kendimiz yaptırmaya karar verdik. Ama ben çok lüzum görmediğim için ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile sallanmayan beşik istedim, şimdi de kafamı başka bir arkadaş karıştırdı :) İlk aylar için bez beşik kullanmayı sonra karyolaya geçmeyi düşünüyorum, açıkcası bana karyola başında sallama olayı pek olmaz gibi geldiğinden direk sabit istedim ama kullanmayınca bilmiyor işte insan. Sen nasıl bir karyola kullanıyorsun Can için ve tecrübelerin nedir bu konuda?

İLKAY dedi ki...

Ben de Malatya-Adana karışımıyım Pınarcım...
Seni tanımak güzel...
Sevgiler,
İlkay

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Naile
ben ilk zamanlar ve halen sepet kullanıyorum. Beşik diye geçiyor sanırım. Can'ın boyu uzayınca karyolasına geçmek gerekiyor. Sabit bir karyola idi, mothercare de bulunan en sade karyolayı aldık. Kayınpederim altına 4 tekerlek takınca o da sallanır konuma geldi:) Beşiği de sallanabiliyor zaten. Uyuturken çok işe yarıyor. Beşiğini her yere taşıyabiliyoruz o güzelliği vardı(mutfak, çalışma odası, salon) ama maalesef artık içine sığamaz hale geldi, karyolaya geçmemiz gerekiyor.
Karyolamız çok büyük değil, fazla uzun süre kullanamıycaz sanırım. Bu konuda benim kafamı karıştıyordu ama çok da düşünmeye gerek yok. İnşallah 2. bebek kullanır Can'dan sonra, çok pahalı birşeyde değil zaten. Can'a da daha büyüğünü alırız o vakit. Umarım yardımcı olmuşumdur

Sevgili İlkay ben de seni tanıdığıma sevindim

zinnur dedi ki...

Pinar, burada azicik alakasiz olacak ama bugun, eskiden sana yazdigim bir emailde bahsettigim bebek sakinlestirme refleksinin vidyosunu buldum. Sanirim, artik senin pek bir problemin kalmadi, 3 ay doldu ya da dolmak uzere cunku. Ama yine de buraya ekliyorum, belki baska goren bebekli arkadaslara yardimci olur.
Sevgiler,

Berceste dedi ki...

Katıldığın için teşekkür eder, al benden de o kadar derim :) O kadar çok şey var ki çıldırtan... Diğer yandan da Punto amca'ya katılır, düşündüren, öğreten sorular sorulmasını dilerim! İnsan birbirini kırmamak için katılıyor ama bu da ne şimdi demeden edemiyor bazen değil mi?

Sevgiler, Can'a öpücükler...

gülriz dedi ki...

Pınarım, sana indirimlerin hepsi feda olsun. Bak şimdi, Can'ımı denize alıştırmak bana düşüyor galiba :)) Biz denizde çıpır çıpır eğlenirken, kıskanır sen de alışıverirsin denize :))) Kocaman sevgiler ve öpücükler

Adsız dedi ki...

merhaba pınar, canım cancığımın yeni resimleri yok mu?