15 Ocak 2008

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Çok ara verdik. Beklettik. Umarız biraz da özlettik kendimizi:)

Can'ımız bronşit oldu 10 gün önce. Basit ilaçlarla düzelmedi. Hava verildi ardından hastanede. Sonra baktık doktorumuz bizi hastaneye yatırmaya niyetli, hava veren aleti(nebulizatör) satın alıp tedaviye evde devam ettik, çok da iyi oldu. Bugün doktor kontrolüne gittik ve bronşitin kaybolduğunu sadece boğazda kaldığını, onu da öksürükle atacağını söyledi. Ben de aynısını muayeneden önce doktora söylemiştim. Hastalıklar bizi kötü eğitiyor. Herşeyi okuyup araştırıp, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biraz da yıpratıyor bu süreç. Şimdi uyuyor Can. Ev-iş derken ve süt iznimin olduğu günleri de doktorda, hastanede geçirince uzun bir ara vermiş oldum bloğa. Yeni birşeyler yapmaya da pek vaktim olmuyor zaten.

Artık biraz güzel fotoğraflar ekleyelim oğluştan. Hastalıklar uzak olsun meleklerimizden
Ayurveda üzerine çalışmalar yapan arkadaşım Judith ile konuştuk dün biraz. Türkiye'de çok fazla bronşit vakası olduğunu söyledi. Bunun sebebini de hava kirliliğine, bebeklere ilk aylarında yoğun bir aşı takvimi uygulanmasına ve fazla ilaç kullanımına bağlıyor.

Eğer kullanmak isterseniz de bir kaç ayurveda tedavisi önerdi. Ben Can için uygulayamadım çünkü sadece anne sütü alıyor ama 6 aydan büyük olan bebekler için uygulanabilir.

En genel tedavi bir tatlı kaşığı toz zerdeçalın bir bardak dolusu süte karıştırıp günde 2 ya da 3 kez içilmesiymiş. En iyi sonucu sabah aç karna içildiğinde veriyormuş.
Bir başka yöntem eşit miktarlarda kuru zencefil, kara biber ve kırmızı biberin(pippali) toz haline getirilip günde 3 kez verilmesiymiş.
Eğer birer tatlı kaşığı bal ve zencefil suyu, 150 ml sıcak su içinde çözündürülür ise iltihabı söküyormuş.

2 tatlı kaşığı balın her gün alınması bronşit tedavisi için yardımcı oluyormuş.

Ben de bunlardan yola çıkarak ve bir başka arkadaşımın tavsiyesi ile bu sabah kahvaltıda deli bal diye geçen balın içine bol ceviz karıştırarak yedim, benim sütümle Can'a geçer diyerek.
Sağlıklı, huzur dolu günler hepinize...


29 yorum:

Betül dedi ki...

pınarcım artık hergün senin ve Can ın maceralarını okumak istiyorum ve merakla bekliyorum neler yaptığınızı.Can ın o şirin fotolarını görmekte yüzüme tebessüm katıyor.Çok ara verme olurmu?
Sana kolaylıklar diliyorum .ayrıca çokta geçmiş olsun..
Sevgiler..

Ayça dedi ki...

Çok geçmiş olsun pınarım Rabbim acil şifalar versin hastalık dert vermesin. Şeker Can hep gülsün hep mutlu olsun inşallah..
Her gün kapınızı çalıp sizi evde bulamadan geri dönmek üzmüştü bizi :) ne güzel oldu döndünüz

Adsız dedi ki...

Merhaba Pinar
Hani derler ya sessiz takipcilerindenim diye bende baska birsey yazayim dedim ama bulamadim :) Her gün bir cok blogu ziyaret ediyorum ama daha ilk kez yorum yaziyorum. Isvicreye geldiginde keske blogunla ve seninle tanismis olsaydim. böyle bir firsat kactigi icin üzüldüm.
Can'i cok merak ediyorum sizden haber alamayinca. Cok gecmis olsun, Allah hastalik dert keder vermesin.
Kendinize iyi bakin.
Selamlar
Dilara

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Betocan
sağolasın, bir daha böyle ara vermeyiz inşallah
sevgiler
Ayça kardeş artık evdeyiz, döndük:)

Dilara
o zaman bir sonra ki İsviçre seyahatinde tanışıyoruz. Bana bir mail at istersen pinar.unal@gmail.com

AsYa dedi ki...

Pınarcım çok geçmiş olsun yaaa:(
neden oldu ,nasıl oldu??
biz de dikkat edelim bari...
iyileşmesine çok sevindim tontişin ..bir daha hasta olmasın artık...daha çok küçük oooo

Adsız dedi ki...

merhabalar :)
benim sizden bir ricam olacakti netten puzzle yapilisi ile ilgili yardimlar ararken sizin sitenizle karsilastim.Ben Isvicrede yasiyorum burda bir puzzle aldim ama kutunun icerisinden sadece puzzle parcalari cikti, ben en son cocuklugumda yaptigim puzzleri hatirliyorumda onlari bir kartonun üzerine yerlestiriyorduk:)saskinligim o yüzden .. bana nasil yapilidigi hakkinda biraz yardimci olursaniz sevinirim ,simdiden yardiminiza cok tesekkür ederim,elinize ve emeginize saglik ... Aysegül

gülriz dedi ki...

Pınarım çok geçmiş olsun; neyse ki artık iyileşti Can kuzu. Ah şu sınav bir bitsin; geleceğim onu yemeye

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Çok geçmiş olsun cnm.Biraz daha sabret derim.Bu bronşit bebeklere bir kez rastladımı pek kolay gitmiyor gidiyorda çabuk dönüyor.en ufak soğuk algınlığı bile bronşite dönüşüveriyor.Senin de dediğin gibi hastalıklar insanı kötü eğitiyor.Bende bu konuda büyük oğluşum tarafında iyi bir eğitim aldım.Ancak sonraları kurtuldu çok şükür.can'a öpücükler.

Hulya dedi ki...

ben ozledim cok sizi,merakta ettim,dedigin gibi saglik olsun hersey olur,insan genis zamaninda anlamiyor,cok gecmis olsun cok,

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,

Çok geçmiş olsun,yazmayınca meraklanıyoruz:( ama ilk fotorafta çok sağlıklı çıkmış, maşallah atlatmış

Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Asyacım
bizde hapşuruk olarak bulunan virus bebeklerde çok kolay bronşit yapabiliyor. Bronşlara yerleşiyor hemen. Biz ise hiç etkilenmiyoruz bile. Bir de tombul bebeklerde daha çok rastlanıyormuş. Aman dikkat, hasta olan kişilerden sizde uzak durun, Efe'yi de uzak tutun.

Hülya aslında çok mutluydum Can sağlıklı iken 1 aylıkken bir hastalık daha geçirdiği için sağlıklı geçen günlerin kıymetini biliyordum ama daha çok bilmek gerekiyormuş:)
biz de seni özledik

Pıtırcık
daha başka fotoğrafları var ama ekleyemedim henüz, bir sonra ki postta inşallah. Bir de hasta olunca keyifsiz oluyor ve fotoğraf çekmek anlamsız oluyor
sevgiler
Ayşegül puzzle ı kutunun üzerinde ki resme baka baka yapman gerekiyor. Önce dış çerçevesini oluştur. Bir tarafı düz olan parçaları bulup birleştirmeye çalışacaksın bunun için.Sonra içini doldurmaya başlarsın.
çok zevklidir puzzle yapmak. En çok zevk aldığım puzzle geçen sene İsviçre'den aldığım Ravensburger'in sınırlı sayıda ürettiği bir modeldi. İsviçre yazımda bulabilirsin.
sevgiler

Gülrizim
gelde ye şu tontişi, ısırabilirsin de hafiften:) Yemelik oldu. Şu sınav hayırlısıyla verilsin inşallah, o zaman 40 gün 40 gece kutlama yaparız.

Semra, aynı uyarıyı biz de diğer annelerden duyduk. Bir sefer hasta olunca çok kolay oluyorlarmış. İnşallah olmaz diyorum. Hasta olan kişilerden uzak tutucam elimden geldiğince. Bir de alerji için bir şurubu var 3 ay kullanıcaz, doktor dedi.
sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Kıyamam ben Can'ıma. Çok geçmiş olsun. Neyse ki artık iyi olduğunu yazmışsın ya içim rahatladı. Benim minik de çok sık hastalanıyor. İşte anaokulu dönemi de böyle. Okulda hasta olan çocuklar varsa diğerlerine de geçiyor. Çocukların hastalıkları çok zor. Çok üzülüyor, dediğin gibi yıpranıyor insan. Allah geçer dert versin. Ne yapalım olacak bunlar. Seni ve Can'ı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.
Sevgilerimle...

Punto dedi ki...

Can toruna geçmiş olsun. Üzülme Pınar. Hastane acilleri çocuklarla dolu. Sanırım hava kirliliği yol açıyor bronşite.
Zencefil ve zerdaçal formülü gerçekten faydalı. Mete'ye zencefil çayı içirmiştik iyi gelmişti.

İLKAY dedi ki...

CAN'ımıza geçmişler olsun....

Sevgiler,
İlkay

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Can'ımıza..

Adsız dedi ki...

çok üzüldüm okuyunca , çok geçmiş olsun , inşallah daha iyisinizdir !!!
sevgiler , sağlıcakla kalın

AycA dedi ki...

Pınarcım geçmiş olsun çok çok.. zor anlar bebecik hasta olduğunda :(
toz zencefil ve bal öksürük söker doğrudur ben hep kullanırım ..
artık iyi olduğunuza sevindim ..
en kısa sürede görüşmek dileğiyle ..

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Maşallah bebeğiniz çok şeker.Blogunuzu zevkle takip ediyorum.Sizin gibi anneler sayesinde anne olmadan bilgi sahibi oluyoruz:)sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Elvan bu okul döneminden herkes şikayetçi, bütün okul çocuklarını hasta duyuyorum. Hastane'de doktor kreşe bir süre gitmesin tavsiyesi bile veriyordu son çare artık.

Punto Amca
bu hava kirliliği çok kötü ama Kazakistanlı bir arkadaşım söyledi, orada felaket kar varmış ama yine de herkes hastaymış. Acaba ilaçlara karşı mikroplar dirençmi kazandı diyorum.

İlkay, Burçin, İlkinoo, Seda çok teşekkürler

Ayça tez zamanda görüşmek dileğiyle diyorum bende.
Zencefil her derde deva imiş. Kök halini de alayım diyorum. Toz halinden daha faydalıymış. Zencefilli çay da çok güzel olur.

Adsız dedi ki...

Sevgili Pinar önce ilgine cok tesekkur ederim.Bende senin dedigin gibi dis cevrelerinden olusturmaya basladim,fakat bunu daha sonra masanin üzerinden nasil kadirip cerceve yapabilirim asli sormak istedigim buydu :)bitiminden sonraki asamalari nasil olacak.Netten biraz bakindim ama cok detayli bir bilgiye ulasamadim o yüzden senin basini agritiyorum böyle tekrardan tesekkur ederim cok sagol ... Aysegül

pinar dedi ki...

adaşım çok çok geçmiş olsun ..işte bu şekilde hasta ola ola büyüyecekler...canı öperiz gözlerinden
pınar&emir

Adsız dedi ki...

can'ıma çok geçmiş olsun.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pınar'cım çok geçmiş olsun Can'ımıza, bronşit olmasa da öksürük bizim de yakamızda ve evet zencefil bal formülünün çok faydasını gördük, bir de tabi ıhlamur-bal-limon lu çayların ;)
Sevgiler...

Tuğba dedi ki...

Pınarcım çok çok geçmiş olsun..
Yazını okurken bir an için balı bebeğine içirdin sandım korktum,malum 1 yaşından önce bebişlere bal yasak.
Benim Ceylin Naz'ım 6,5 aylık,geçen hafta bizimki de hastaydı,seni çok iyi anlayabiliyorum.Kendin hasta olsan böyle yıpranmazsın.Allah bebişlerimize bolca sağlık,neşe,huzur versin inşaallah..
sevgilerimle..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ayşegül, yaptıktan sonra puzzle yapıştırıcısı ile üstünden geçiyorsun. Tutkal gibi birşey hem parlatıyor puzzle ı hem de parçaları birbirine yapıştırıyor. Puzzle yapıştırıcısı diye bulabilirsin. Kuru ve yaş olarak satılanları mevcut
Adaşım
tanışmamıza sevindim, Emir kardeşi öperiz biz de yanaklardan.
sevgiler
Nuse çok teşekkürler

Evcilik
bu zencefil nelere kadirmiş böyle:)

Tuğba
yok balı vermedim. Onun yerine ben yiyorum bol bol sabah ve akşamları ilaç gibi, korusun beni şu salgın mikroplardan diye. Yorgun düştüğümüz anda mikroplara yenik düşmeyelim bir de.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm:( Umarım kısa sürede tamamen iyileşir Can bebiş.

Türkiye'de (sanırım özellikle büyük şehirlerde) gerçekten bebekler çok hasta oluyor, burasıyla karşılaştırınca. Sanırım bunun en önemli nedenlerinden birisi de Türkiye'de çok ama çok fazla sigara dumanına maruz kalmaları çocukların. Evde içilmese bile her yerde sigara içiliyor. İstanbul'daki hava kirliliği de işin tuzu biberi galiba.

Yeniden geçmiş olsun, Can'ın güleç fotolarından bol bol görmek dileğiyle:)

Adsız dedi ki...

Öncelikle bebeğine çok geçmiş olsun.Ben de 22 yaşları civarında geçirdim bu hastalığı.Yıllarca da çektim tabi.En sonunda en önemli püf noktasını keşfettim.Bu hastalık dikkat edilmezse kronikleşebiliyor.Benim püf noktam bu kişiler asla terlememeli.Bir de kalan iltihabın kolay atılması için bol su içirmelisiniz.
Aslında ben sizin bir çorba tarifinizi yapıp sayfamda yayınladım.

http://cevverinmutfagi.blogcu.com/6172781/

Umarım sakıncası olmaz.Arzu ederseniz ve bana bildirirseniz tarifi kaldırabilirim de.Sizden izin almaya gelince bebeğinizin durumunu öğrenince başımdan geçenleri anlatmak istedim.Umarım tüm bebekler sağlıklı olur.Tekrar geçmiş olsun.

lalecik dedi ki...

Pınarcığım maşallah çok talı minik Can. Öncelikle geçmiş olsun canım, umarım bu son rahatsızlığı olur ve gülen gözleri hep böyle bakar hayata.
Eminim o hastayken sende ruhen hastalanmışsındır, sana da ayrıca geçmiş olsun diyorum.
Kendine ve minik Can'a çok iyi bak.
Sevgiler.

Melek* dedi ki...

blogunuz yemekleriniz falan çok güzel ama en güzeli ahada bu kerata çok öptüm onu gidiyorum