21 Kasım 2007

UNUTTUĞUNU UNUTMAK


Bir kabak tatlısı nelere malolabilir. Altüstü 300-500 kalori diyebilirsiniz. Ama eğer benim gibi unuttuğunuzu da unutursanız bir kabak tatlısı evinizi kaybetmenize bile sebep olabilir. Herkes merak içinde... Daha fazla merakta bırakmayayım.

Geçen hafta Oktay Usta'nın programında gördüğüm iki aşamalı pişirilen kabak tatlısını uygulamaya karar verdim. Evvelsi gün ocakta ilk aşama olarak pişirdim. Kabakların bir gün şerbette bekletilip tekrar pişirilmesi gerekiyordu. Dün akşam da ikinci aşama için tencereyi ocağa koydum. Bir yandan da markete gidebilmek için hazırlanıyorum. Can'ın altını değiştirip, üstünü giydirdim. Eşimle çıktık evden. Daha yol almadan eşim hatırladı ki evden markete bozuk çıktığından iade için götürülecek ürünü yanına almamış. Yukarı çıktı fişiyle beraber aldı geldi. Sonra markete gittik, bu seferde eşim kredi kartını unuttuğunu farketti. Geri dönmek olmaz deyip, ürünün iadesinden gelecek para ile alışveriş yaparım artık dedim. Can'ın bezi bitmişti, bir bez alsak yeter diyorum. Ben markete gittim, eşim bebekle beraber araba da bekledi. İade işlemleri çok uzun sürdü. Sonunda iade edip alacaklarımı tam iade ettiğimiz ürüne denk düşürüp arabaya geldim. Eve doğru yola koyulduk. Benim tabi ocakta ki kabak tatlısı hiç aklıma gelmiyor bile. Unuttuğumu bile unuttum, var mı bunun ötesi? Emziren kadınım, beni mazur görün diyesim geliyor. Bu şikayeti diğer bebekli annelerden de duyuyorum çünkü. Eskisi gibi herşeyi aklımda tutamıyoruz diyorlar.

Neyse eve çıktık, eşim kapıyı açtı ki müthiş bir duman yüzümüze doğru çarptı. Ben Can'ı alıp hemen merdivenlerden aşağı inmeye çalışıyorum ama duman benden hızlı neredeyse, peşimizi bırakmıyor. Eşim hemen ocağı kapayıp, evin bütün pencerelerini, kapılarını açtı. Bütün apartmana yayıldı duman ve koku. Komşular da dışarı çıktılar.Herkes yangın var diye düşünmüş. Neyse ki yoktu. Duman çekilince eve girdik.

Ucuz atlattık, çünkü sadece şekerden ibaret olduğu için alev almamıştı, kömürün had safhasına ulaşmıştı sadece. Bir saattir ocağın üstünde kaynıyordu. Yağ olsaydı, alev alırdı, gerisini düşünemiyorum.

Yanan kabak tatlısına mı üzülürsünüz yoksa çöpe gidecek tencerenize mi? Ya da sevinirsiniz, evinizde yangın çıkmayıp da bu kadar ucuz atlattığınıza.

Bu karışık duygular eşliğinde sessiz bir şekilde geçirdik geri kalan akşamı eşimle...

Eskiden evden çıkarken doğalgazı kapatma alışkanlığımız vardı. Sonra sonra bıraktık bu alışkanlığı. Yeniden bu alışkanlığa dönelim diyoruz.

Kıssadan hisse, evden çıkarken bir daha kontrol edin evinizi. Ocakta ya da prizde birşey bırakmayın. Uzun süreli ayrılıyorsanız vanaları ve şalteri kapatın. Eğer benim gibi unuttuğunu dahi unutanlardan oldu iseniz, bir başkasından sizin için kontrol etmesini isteyin.
Evinizi sigorta ettirmeyi de ihmal etmeyin tabi!

29 yorum:

İLKAY dedi ki...

Pınarcığım büyük geçmiş olsun....
Allah korumuş...
Sevgiler,
İlkay

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun, ne tencereye ne de kabağa üzül. yangın çıkmamış olmasına sevinmelisin.

sultan sönmez dedi ki...

Gerçekten verilmiş satakanız varmış çok geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun. daha dikkatli olursun undan sonra. ucuz atlatmışsın!

Punto dedi ki...

Aman aman Sevgili Pınar; hadi seni anladım. Armağan'a çok iş düşüyor bu durumda. Allah korumuş. Geçmiş olsun.

gülriz dedi ki...

Canım Pınarım, neyse ki ucuz atlatmışsınız. Çok çok geçmiş olsun canım; iyi ki Armağan kredi kartını evde unutmuş da siz de dışarıda fazla oyalanmadan evinize dönmüşsünüz. Tekrar geçmiş olsun canım benim, daha beterleri uğramasın yanınıza. Kocaman sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Canım,
Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatılmış bir tecrübe olmuş sizin için. Bu sayede bundan sonra çok dikkatli olacağınıza eminim ben. Doğumlardan sonra unutkanlık gerçekten çok yaşanıyor. Bir süre sonra normale döneceksin. Sana tavsiyem aynen çalıştığın zamanlarda iş için yaptığın gibi ev için aklına gelenleri unutmaman gerekenleri not al. Çok faydalı oluyor inan. Allah korumuş sizleri. Tekrar çok çok geçmiş olsun. Can'ımı ve seni çookkk öpüyorum.
Sevgilerimle...

Selcen Şenocak dedi ki...

Pınar'cığım çok geçmiş olsun Allah korumuş. Hiç bir şeye de üzülme değmez ama tenceren çelik ise atma benimde başıma benzer olay geldi tencereyi atacaktımki pazarlarda çaydanlık tencere tamiri yapanlar oluyor sizin orada da vardır onlara verdim pırıl pırıl bir tencere oldu:)
Sevgiler...

ozlemhan dedi ki...

Geçmiş olsun canım Bu arada canda baya büyümüş maşallah diyeyim nazar değmesin allah nazardan korusun.

Adsız dedi ki...

cok cok cok gecmis olsun.

itir

Adsız dedi ki...

Buyuk gecmis olsun Pinar. Rabbim tekrarlarindan ve daha kotulerinden korusun hepinizi. Bu arada bilmem senin de dikkatini cekti mi ama, sanki bir kuvvet sizi israrla eve geri cagirmis...

Sevgiyle,
Ayse Sule

Adsız dedi ki...

Büyük geçmiş olsun...Hepimizin böyle vakaları olmuştur mutlaka.Artık eşin senin arkandan,evi kontrol edecek napalım:))

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Pınar.. :(
Allah korumuş neyseki kendinize iyi bakın
sevgiler

ruchan dedi ki...

çok geçmiş olsun :(

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Böyle durumlar inan çoğumuzun başına geliyor. Bunu seni iyi hissettirsin diye söylemiyorum. En azından benim de başıma geldi hem de senin gibi emzirmiyordum .Kendimi çok beceriksiz hissetmiştim :( .Benim için de çok yoğun bir dönemdi.Eşim herzaman bana; ne iş olursa olsun yaparken başka bir işle ilgilenme der. Ben de hep kulak arkası yaparım . O yüzden arada sırada küçük yanık vakalarıda olsa başıma geliyor. Sanırım bu kendimize ait olan azıcık zamanda hem anne, hem ev hanımı, hem de birçok şey olmaya çalışmaktan geçiyor. Sağlık olsun diyelim.

Ballı Künefe

munevver dedi ki...

Pınar'cığım, çok geçmiş olsun.
Çocuklar küçükken, birkaç olay yaşadıktan sonra daire kapısına notlar yapıştırmıştım. "Ocağı, ütüyü, suyu kontrol et." Şeklinde. Hepimiz yaşadık benzer şeyler.

Allah korumuş.

Nane Limon

Hulya dedi ki...

cook gecmis olsun,ucuz atlatmissiniz,giden tencere kabak olsun,cok sukur,

Sanem dedi ki...

Belki bir not yazmali gorunur bir yerlere, lutfen dikkat :( Cok gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Pınar.Keyif çayımı içerken senin unutmayla ilgili yazını okuyordum.Bende haşlanmakta olan yumurtayı unuttuuum.Mutfaktan gelen sesleri duyunca hatırladım.İçinde hiç su kalmadığı için cezve yanmaktan kurtulamamış tabi.Atılacak kadar değil ama kararmış.Kısacası ben unutmamayı öğrenemedim. GÖNÜL(eltin)

Adsız dedi ki...

Allah korumuş sizi..Büyük geçmiş olsun canım..Bu olayda kulağına küpe olsunnn!!!

Aynur dedi ki...

Aman allah korumus yaa cok gecmisler olsunnn.Birdaha yasanmamasi dilegiyle...

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Anne ve Bebisi dedi ki...

Benden de bir gecmis olsun. Ben de gecenlerde apartman kapisinin uzerinde, dairemizin numarasi yazan anahtari unuttum:) 2 saat sonra carsidan donup aldim, Allah'tan kimse bulmamisti yoksa burda asla affetmezler.

Ben bu isin bir cozumunu bulamadim:) Yapmam gerekenleri not aliyorum sonra not aldigimi unutuyorum:)

Alisveris listesi yapiyorum, cikarken yanima almayi unutuyorum:)

Emzirme sureci bitene kadar Leyla dolasmaya talim:))

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınar hanım,çok geçmiş olsun,bence tatlıya ve tencereye hiç üzülmeyin,sağlık olsun.Benim de 9 aylık bir oğluşum var.Bir mahsuru yoksa nerede oturduğunuzu öğrenebilir miyim?Daha önceki yazılarınızda Eyüp ten bahsediyorsunuz da,ben de oradayım,merak işte.Bir de kullandığınız pompanın markası ne?

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcım;
Çok çok büyük geçmiş olsun !!
Bende fazlası ile dalgın ve unutkan olduğum için evden çıkmadan her şeyi iki kere kontrol ederim ama yinede bazen unuttuğum şeyler olur:(
Ucuz atlatmışsınız bi tanem, verilmiş sadakanız varmış.

Adsız dedi ki...

Cok gecmis olsun!! Anlatiklarin beni gerekten etkiledi cunku benimde markete yogurt almak icin gidip ama gittiginde ne alacagini ve cep telefonunu unutugu icin eve eli bos geri donen bir esim var. Bende bu konuda ondan geri kalmam :)Allah korumus. Cok gecmis olsun.

Zeynep(ABD)

Esra dedi ki...

cok cok gecmis olsun. Cok benzer bir olay bizim de basimiza gelmisti. O gun bu gundur 100 kere kontrol ederim ocagi. Takinti haline geldi.

daimamutfak dedi ki...

Sevgili pınar geçmiş olsun.Ucuz atlatılmış diye düşünüyor ve sizin adınıza seviniyorum.Allah beterinden saklasın..Kendinize iyi bakın..sevgiler..

etki alanı dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum Pınar.
Buna benzer bir olay da benim başıma geldi.Biliyorsun kızım Kıbrıs'ta okuyor.2 sene önce tatilde eve gelirken ev yemeklerini özlediğini,özellikle sarımsaklı yoğurt dökülmüş,kabak,biber,havuç,patlıcan ve patates kızatmasını yemek için sabırsızlandığını söylemişti.Ben de sürpriz olsun dedim ve herşeyi hazırladım.Sadece patates kalmıştı.Uçak inip arabaya bindim dediği zaman (sıcak yesin diye )kızartırım dedim ve salona geçtim.Bizim sitenin arka bahçesinde otlar sık sık yanardı.Salonda ne kadar oturdum bilmiyorum.Camdan dışarıyı seyrederken şöyle mutfağa doğru bakmamla koyu bir ışığı görmem bir oldu.En komiği yine bahçe yanıyor deyip camdan dışarı bakmam oldu.Allah Allah deyip daha iyi görmek için mutfağa girdim .Ve bir duman ve alevle karşılaştım.İlk işim oğlumu ve arkadaşını dışarıya çıkarıp komşuların zilini çalsınlar istedim.Herkes ayaklandı.Benim haricimde herkes bağırıyor,kimi camı açıp alevlerin yükselmesine sebep oluyor,kimi itfaiyeye telefon açıyor.Baktım olacak gibi değil,yardım edelim derken ev kül olacak.İtfaiye gelirse alt katlar su içinde kalacak(bütün bunlar film şeridi gibi geçiyor).Hemen her kata koydurttuğum yangın söndürme aletini kaptığım gibi eve girdim.Tüm kattakileri istedim.Ve on dakika içinde yangını söndürdüm.Davlumbaz su gibi eridi dolaplarımın yarısı yandı.O kadar soğukkanlı davranmışım ki komşular şaşkınlıklarını dile getirdiklerinde,evim Beşiktaş taraftarı olmuştu.Yer bembeyaz köpük içinde,tavanlar ve duvar simsiyahtı.
Zeynep kapıdan girdiğinde saçlarım dahil köpükten bembeyaz olmuş halime şaşkın bakarken ,şu sözcükler çıkmış ağzımdan;Hiç bu kadar sıcak karşılanmamıştın değil mi kızım?
...
Sigorta konusunda çok haklısın.Cebimden bir kuruş çıkmadı.Hepsini sigorta karşıladı.

Adsız dedi ki...

çook çok geçmiş olsun pınar cım, çok sevindim hiçbirinize birşey olmadığına! bende yeni evliyken sarmayı ocağa koyup alışverişe gitmiştim eşimle ama neyseki altı çok kısıktı ve erken dönmüştük. Allah' a şükür size birşey olmamış! annelik unutkanlıkları olur, ben çoğu zaman "uyuyormuyum uyanıkmıyım?" yada "gecedemiyiz gündüzdemiyiz" diye sorardım.