11 Haziran 2007

Muzlu Pervane:)

Bu tarifi yaparken Zinnur Hanım'ın Çilekli tarifinden esinlendim. Onun pastasının etrafı çileklerle döşeliydi. Ben de muzlusunu yaptım. Kremasını evde bulunan Dr.Oetker'in pasta kremasını kullanarak yaptım. Bu kremayı alalı epey olmuş, bir türlü kullanamamıştım. Maalesef güzel bir krema olmadı, kendim hazırlamayı tercih ederdim. O yüzden siz Zinnur Hanım'ın verdiği krema tarifinden sakın şaşmayın. Bir kat keki 18 cm'lik kelepçeli kalıbımın tabanına yerleştirdim (Geçen hafta yaptığım çikolatalı kekin bir katı fazla gelince buzluğa kaldırmıştım. Onu kullandım). Biraz süt ve kayısı marmeladı ile keki ıslattım. Muzları kelepçeli kalıbımın iç çeperlerine yerleştirdim. Çırptığım kremayı döküp, kremanın iyice aralara girmesi için kalıbı bir kaç kez tezgaha vurdum(Zinnur Hanım'ın önerisi idi). Üzerine rende çikolata serpip bir sıra daha muz dizerek buzdolabında 4 saat kadar bekletilmesi gerekirken ben ancak 1 saat kadar bekletebildim. Bu pastayı eşimin halasına giderken yapmıştım. Buzdolabında fazla bekletemeden evden çıktığımız için, pastayı servis yaparken bir tarafında çökme belirtileri gösterdi. Siz çökmeyen sağlam kısmını görüyorsunuz:)

Pasta yapmak apayrı bir iş... Kek ve kremanın buluşması uyum içinde olmalı, süslemesi apayrı bir yetenek gerektiriyor. Evde bulunan malzemelerin dışında, ek malzemelere de ihtiyaç oluyor. Yaratıcılık, bilgi, deneyim ve hüner gerekiyor... Bütün bunlar zamanla deneme yanılma ile, okuyarak, araştırarak öğrenilecek şeyler... Hüner kısmı hariç, o apayrı bir şey:) Hünerli ellere sahip olmak için dua etmekten başka çare yok:)

12 yorum:

Tuğba dedi ki...

Merhaba Pınar,
siteni yeni keşfettim,tarifler ve sunum çok hoş..ellerine sağlık..sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Pınar merhaba, sayfana Hünerli Müge'den geldim :)
Ellerine saglik Muzlu pastan nefis görünüyor.
Bu tür marifetlerin kazanılmasında merakli olmak, istekli olmak da lazim :) Bu merak sana inan ki herseyi her tarifi denettirir, bir de istek varsa doymayın pastaların keklerin tadına..:)
Seni ve sayfani tanidigima memnun oldum. Sımdı müge'nin kirazli pastasina geri dönüyorum..:)
Sevgilerle

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Tuğba
yorumun için teşekkür ederim
sevgiler

Merhaba Ayşe
senin sitenin ben de sessiz takipçilerindenim. Denemelerini keyifle okuyorum. Cesaretimi topladığım vakit baget ekmek tarifini ve diğer ekmek tariflerinin hepsini yapmak istiyorum. Film karesi içinde ki resmine bayılıyorum:) Çok şeker bir Türkmen kızı gibisin:) Kendini Eyüp'te fuarda ki Türkmen kızlarından birine benzettiğini okumuştum yorumların birinde:)
senden yorum gelmesine mutlu oldum.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınarcım, tatlım.
Benim kirazlı pastanında ucu kırıldı,bende diğer tarafından çekmiştim.:) Ee bunlar küçük masum hileler canım, bişiycik olmas. Pastanda güzel görünüyor ama biraz oyuncaklı geldi bana, yapabilirmiyim bilmem. Son paragraftaki Hüner kısmıda benim şimdilik soyadımda sadece, umarım zamanla yapa boza ve dua ederek gerçekten Hünerli bir bayan olacağım:)

zinnur dedi ki...

Pinar, pervanenin muzlusu cok guzel duruyor resimlerde, ellerine saglik. Tesadufen ben de muzlu ve cikolatali bir tatli yaptim bu hafta, ve bu ikilinin uyumu hosuma gitti. Eminim ki senin pastanin tadi da gayet guzel olmustur.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Canım Pınar,


bence o hüner sen de mevcut. Bunu kirazlı çikolatalı pastanı gördüğüm günde düşünmüştüm. ben o pastana vurulmuştum. Buna da vuruldum.. Off off

Ellerne sağlık. benim böyle pastalara baktıkça iç geçirmem ne kadar sürecek acaba :))

sıcacık sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Tariflerdeki püf noktalarına dikkat etmek gerektiği halde bazen ben de aceleden yapamıyorum. Olsun:) Tadının çok güzel olduğuna eminim ben. Ayrıca da bizim gördüğümüz kısmın görüntüsü de mükemmel. Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Pınar'cım çok güzel pastan, ellerine sağlık, sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Müge
evet çok dürüstüm hilemi de hemen yazdım:)
Hünerli olmak için azimle çalışıyoruz ikimizde, başaracağımızdan kuşkum yok:)
sevgiler

Merhaba Zinnur Hanım,
yaşınızı bilmiyorum ama size duyduğum saygıdan dolayı Hanım diye hitap ediyorum. Çünkü pastacılık işini gerçekten ciddiye alıyor ve çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Sessiz takipçilerinizdenim ben de, cesaretimi topladıkça tariflerinizi yapmaya çalışıyorum. Muzlu pervane tamamen farklı sizin yaptığınızdan ama esin kaynağım sizsiniz. Pasta görüntüleriniz bile ilham kaynağı olmaya yetiyor. Benim ilk hedefim mini cheesecakeler, umarım başarılı olurum. Yabancı tarifleri uygulama şansını biz Türk Hanımalarada sunduğunuz için çok teşekkürler...
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Zerrin,
Özel günler daha çok olsa ve ben daha çok pasta yapma fırsatı yakalasam... Durup dururken de pasta yapmak olmuyor. Kilo kontrolünü yapmaya çalıştığım bir eşim var:) Pasta yapmam ona iyilik değil kötülük oluyor. Hele şu çocuk sayısını artıralım, evde ki boğazlar artsın o zaman ben de her hafta farklı pastalar yaparım ne güzel olur:)sevgiler

Merhaba Bocuruk
işten eve gelip dar akşamlarda pasta yapmaya çalışınca püf noktalar uçup gidiyor akıldan. Çıkacak bulaşığı bile düşünüyor insan, sadece tek pasta ile iş bitmediğinden diğerlerini de yetiştirme derdinden güzel bir pastaya gereken özeni veremiyoruz. Ama ben az ve öz yapmaya karar verdim:)
sevgiler

Merhaba Ebru
çok teşekkür ederim
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Muzlu Pervane çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Kremasının da çok lezzetli olduğuna eminim ben.Zira sen ne yaparsında olmaz Pınar'cığım.
Sevgili Zinnur'un tüm tarifleri çok güzel oluyor.Bir kez daha buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.
Pınar'cığım sizlere afiyetler olsun tatlım.

Sevgilerimle,

Cafe Gusto dedi ki...

merhaba Pınar
Bende bu hafta Zinnur'dan bir şarlot yaptım.Gerçekten pek lezzetli şeyler yapıyor.Senin de ellerine sağlık harika görünüyor.Tadının da güzel olduğuna eminim
Sevgilerimle...