6 Haziran 2007

Çilekli Kayısılı Muffin

Çileği kekin içinde çok seviyorum....Ama evde çilek çok az kalmış, çoğu çürümüş:( Ne yapmalı...
Kayısı var olmaz mı? Neden olmasın:)

Çilekli Kayısılı Muffin:

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr margarin
  • Bir avuç kadar çilek ve kayısı(küçük parçalara bölünmüş)
  • Koyu kek kıvamına gelene kadar un (2 su bardağı civarı)

Yapılışı: Yumurtanın sarısı ile aklarını ayırın. Aklarını mikser ile çırpın. Köpürüp üst kısmı katılaşıyor. Başka kapta yumurta sarılarını, sütü, şekeri, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu mikser ile çırpın. Yumurta aklarını bu karışmıa ilave edin. Çilek ve kayısıları da ilave edip bu sefer kaşık yardımı ile karıştırın. Muffin kalıplarının içinde kağıt kalıplar bırakın. Bu kalıplara karışımı pay edin. Bu malzemeler ile 17-18 adet muffin çıkıyor. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında muffinler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...

Bu muffinler Pazar akşamı misafirlerim içindi. Diğer yapabildiklerim ise şöyleydi : Mercimekli köfte, pizza, kolay profiterol. Artık kendimi fazla yormamaya çalışıyorum, sonradan sırt ağrıları çekmemek için. Ben yorulunca bebeğin de yorulduğunu düşünüyorum.

Mercimekli köfteyi, Sofra dergisinin Haziran sayısındaki tarife göre, yarım ölçü yaptım.
Pazar günü Ebru atölyesinden koşturarak çıkıp Eyüp'ten Üsküdar'a geçen Vapura bindik. Çok güzel bir tur oluyor. Vapurun uğradığı duraklar şu şekilde: Sütlüce, Ayvansaray, Balat, Fener, Karaköy, Üsküdar. Üsküdar'da 1 saat kadar dolaştıktan sonra tekrar aynı vapurla geri döndük. Sabahtan sadece tatlıları yapıp, ardından kahvaltı sofrasını hazırlayıp, ufak bir ev temizliğinden sonra gezintiye çıkmıştık. Eve döner dönmez de aceleyle mercimekli köfteyi ve pizzayı yapmaya başladım. Pizza yapımında epey hız kazandım, hemen hamuru mayalayıp üstüne eklenecek malzemeleri ayarlıyorum. Bir tane davul fırınım var, tam bu işe göre kocaman tepsiyi çok güzel ve çabuk pişiriyor. Mercimekli köftede ise malzemeleri yıkayıp, el ile tek tek şekil vermesi epey uğraştırdı beni. Aman yetişsin yaptıklarım derken, sonrasında servis derken epey yorgun düştüm. Fotoğrafları çekecek halim kalmamıştı, onları da eşim çekti...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Pınarcım, benimde artık bir kek delisi olarak muffin kalıpları alma zamanım gelmiş. Şimdi senin yazını okuyunca anladım. Bu arada bende nedense misafirler için sabahtan hazırlanmaya başlayınca, akşam ağrılarımdan doğru dürüst sohbetten zevk alamıyorum. Çok ayakta kalınıyor diye herhalde. son haftalarda artık misafir gelmeden akşam üstü bir ağrı kesici alıyorum. Kolayını öyle buldum.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Muffin kalıplar çok güzel oluyor, farklı amaçlarla da kullanabilirsin. Bu pazar kahvaltısı için mini ekmekler deneyeceğim bakalım:)Küçük porsiyonlarla olması, çok şirin ve de şık oluyor.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba!
Blogunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. şööle bir arşivinize de göz attım ne kadar güzel tarifler ve sunumlar, çok hoş.. bir sürü denenecekler çıktı bana buradan :)

Bebişinize ve size sağlıklı günler.

Sevgiler

Hatice Ay

nilay dedi ki...

Pınar'cım ,muffinler çok nefis görünüyorlar...mercimekli köften de öyle ,ellerine sağlık..Ebru fotoğraflarına gelince ,ne hoş bir sanat değil mi...çok isterdim yapabilmeyi...ama herşeyi özel ebru nun ,malzemelerini bulabilmek bile çok zor olmalı...

sevgilerimle

okuranne dedi ki...

yarabbim ya!)))

bu kadar güzel tarifler varken vermekte çok zorlandığım doğum kilolarını geri almamak mümkün mü?
şu anda muffin yapasım geldi. üstelik kayısı da var çilek de..

AsYa dedi ki...

of of oooooffff....pınar hem hamilesin hemde bunları becerebiliyosun walla bravo..
ben birisi bana yapsada ben yesem diye bekliyorum:)
Yoga için Memorial Hast. sitesini doğuma hazırlık kursları içinde Amerikan Hast.sitesini ziyaret edebilirsin..Kaç haftalık hamilesin bilmiyorum sayfanın altında ki ticker 37 günün kalmış diyo:) ama 25 haftanda görünüyosun..reload edersen daha iyi olur kodunu şaşırmış heralde:)
25 hafta için Amerikan hast sana da benim gibi haziranda başlıcak programı önerecektir...yogaya da istediğin zaman gidebiliyosun..
Bu tarafta oturuyosan mutlaka tavsiye ederim..ücretsiz ve zevkli bir aktivite oluyo...
bi sürü hamiş var :),

Tariflerine bayıldım..belki bende bi gün denerim :P

Betül dedi ki...

Merhaba Pınarcım ,
sana uzun zamandır yazamadım aam takibindeydim.Aman kendini fazla yorma.Yine döktürmüşsün maşallah.
Sevgiler,görüşmek üzere..

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Şu sıralar ben de sık sık muffin yapıyorum. Hatta müdürümüz için bir veda kokteyli olacak önümüzdeki hafta. Herkes birşeyler yapıp getirecek benden de muffin istendi. Mercimek köften de enfes duruyor. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Aman da küçük annemiz pek mi yormuş yine kendini?Ama yapma bu kadar dediğin gibi çocuk da yorulur elbet.Sana diyorum ama ben de hiç durmadım ama sen dinlen.Büyük sözü dinle e mi?;)
Çok özel hazırlanmışın yine konuklarına;)
Kayısılı mis gibi olmuştur ne hoş;)))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hatice
güzel yorumun için çok teşekkür ederim:)
Umarım tariflerden sen de memnun kalırsın, memnun kalmadığım tarifleri paylaşmıyorum zaten, ben yandım başkaları da yanmasın:)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay,
Ebru'nun malzemelerini bulmak için önce bir kasaba gidip safra suyu almak gerekiyor(öd sıvısı):) Boyalarını kendin yapabiliyorsun bundan sonra ama epey uğraşlı bir iş...
sevgiler

Merhaba Asya,
mutfakta uğraşmak bana biraz da olsa hareket ve çeviklik katıyor ( ay kek kabardı, fırından çabuk çıkaralım, soğudu mu diye gidip gelip kontrol etmeler:))
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, hemen Amerikan hastanesinin sitesine bakıyourm: Memorial'u da telefonla arayıp öğreneceğim.
Ticker evet baştan beri yanlış ama kalsın o şekilde, kaç gün kaldığını görmek istemiyorum çünkü:)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Betül
sayfana geçip senin yaptığın güzel şeylere bakıyorum hemen.
sevgiler

Merhaba Bocuruk,
muffin yapmayı çok seviyorum, çünkü neli olacağını istediğin gibi ayarlayabiliyorsun, şimdiye kadar aynı çeşidi iki kere üstüste yapmadım hiç.. Her seferinde farklı bir iç malzeme ile yapıyorum:) Oyun gibi...
sevgiler

Merhaba Hülya,
sitelerde o kadar güzel tarifler var ki, üstüne üstlük elimde kitap ve dergilerden de güzel tarifler var. Bunları ben yapmıym da kim yapsın:) Yakamı bırakmıyor tarifler:) Beni de pişir beni de pişir diye tutturuyorlar ben de kıramıyorum onları:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba canım,ellerine sağlık hepsi yine çok güzel görünüyorlar.Kolay profiterolünü dün akşam bende denedim özellikle muhallebisi krem şanti ilavesiyle çok güzel oluyor,çok beğendim tarif için teşekkür ederim,ben de sürekli pasta,tatlı yapmak istiyorum nedense:)senden mi bulaştı dersin.Perşembe günü de yeğenime çilekli ve muzlu pasta yaptım bir günde tükettiler.Aslında ben yemek yapmayı daha çok severdim ya neyse....Herhalde sıcaklardan olsa gerek yemek yapmayı istememem.neyse yine uzattım kendine iyi bak,görüşmek üzere...Nazife

Berceste dedi ki...

Fotoğraf işi erbabına bırakılmalı değil mi Pınar'cığım? :P Dutlu kek tarifi ne zaman gelecek ben onu bekliyorum. :)

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel muffinlere bayıldım bende kayısılı denemeyi düşünyorum :) segiler..

gülriz dedi ki...

Becerikli anne, ellerine sağlık, mamalar harika görünüyor yine... Sen en sonunda beni bilgisayarın başından kaldıracaksın, mutfağa göndereceksin ve çilekli bir kek ya da muffin yaptıracaksın :))) Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Pınar Hanım,Merhaba
Öncelikle sizi tebrik ederim hem bebek bekleyip hemde bu kadar güzel şeyler hazırlayabilmek herkezin harcı değildir.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Hamile bir hanımdan bunu istemeye utanıyorum ama eger mümkünse kolay profiterol'ün tarifini verebilirmisiniz ?
Sevgilerimle

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Banu,
tarifini arşivden buldum senin için:) hiç zor olmadı. Aşağıda ki adresi yazarsan karşına çıkacak tarif. Çok beğenilen ve yapımı bir o kadar kolay bir tarif.
Sevgiler

http://klubem.blogspot.com/2006/10/profiterol.html#links

Adsız dedi ki...

Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.