25 Ocak 2008

OTLU KEK

Gelecek tarif bir türlü gelemedi, bu bekleyişe bugün noktayı koyuyorum. E şimdi bir başka gelecek tarif bulmak gerek, hadi bakalım çık çıkabilirsen işin içinden Pınar Hanım. ( İç Ses: Neyine gerek senin gelecek tarif işine girmek!) Bu gelecek tarif işini başarıyla götüren Yasemin Kardeşi kutluyorum.


OTLU KEK

Malzemeler:



  • 3 yumurta

  • 1 p. kabartma tozu

  • 1 su b. yoğurt

  • 1 su b. sıvıyağ

  • 1 kase karışık peynir

  • 1 tutam dereotu

  • 1 tutam maydanoz

  • 5 sap taze soğan

  • Aldığı kadar un (çok koyu kek kıvamı)

  • Dilerseniz 10 tane siyah zeytin, kekik,kırmızı biber,karabiber

Yapılışı:
Yumurtalar iyice çırpılır. İçine sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir. Daha sonra doğranmış dereotu,
maydanoz ve taze soğan da ilave edilir. Peynirler rendelenir, ilave edilir. Dilerseniz zeytin ve
baharatları da eklenerek un, kabartma tozu ile hamuru
hazırlanır. Ben dilimlenmiş zeytin ve baharatları ilave etmiyorum. Koyu bir kek hamuru olacak şekilde un eklenir. Mayalanmış ekmek hamuru kıvamını tutturmalısınız. Hazırlanan kek hamuru kek kalıbına alınarak üzerine bir miktar kaşar rendesi serpilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin, fırındayken sapladığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.


Bu tarifi biraz daha koyu yaparak Selen'in yaptığı otlu çöreklerden elde edebilirsiniz. Ben bir sonraki denemeyi bu şekilde yapmayı düşünüyorum.


Afiyet Olsun.


Tarif Oktay Ustadan...

14 yorum:

  1. Selamlar ,

    tadını merak ettim, hani restaurantlarda yemek öncesi ekmek ,zeytinyağı falan gelir,orda buna benzer ekmekler olur, ama adı kek olunca kafam karıştı şeker yok sonuçta ekmekte desek olur heralde :) bende ekmek yapma makinası almaya niyetliydim ama böyle güzel ekmekler yapa yapa kilo alırım diye korkuyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Korkma Pıtırcık, az ama güzel yemek daha iyidir. Haklısın kek deyince karışıyor. Oktay Usta böyle isimlendirmiş, ben de saygı duydum:)

    YanıtlaSil
  3. Pınar'cığım ellerine sağlık nefis bir kek.
    Sevgilerimle iyi hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık pınar, yedikçe şifa bulsun yiyenler..

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle deneyeceğim çünkü hiç yemedim.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bu harika bir kek olmuş,elleribe sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Cay ile ne guzel gider bu kek! ellerine saglik! yapacagim ben de gelecek haftasonu kahvaltiya.

    YanıtlaSil
  9. merhaba Pınar'cım

    nedense yazılarını okuyorum ve yorum için birşeyler yazayım diyorum ama yorum için birşeyler yazayım diye yorum bölümünü açıyorum ama çok azını bitirebiliyorum, üzgünüm :((

    Ama otlu kek tarifini görünce yazmadan edemedim. Benimde çok severek yaptığım tariflerden. Ben se dereotlu çörek olarak adlandırıyorum. Ellerine sağlık canım.

    Ballı Künefe

    YanıtlaSil
  10. Bizzati tattım, beğendim herkese şiddetle tavsiye ederim. Ne kek ne ekmek, başlı başına doyurucu bir kahvaltı. Yanında çay ile.
    Ellerine sağlık tazecik anne.
    Öperim...

    YanıtlaSil
  11. Tadamadığım için çok üzgünüm,görüntü çok güzel.
    Bana da beklerim :)))

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olduklarından eminim, Can'ın tombik yumuk elleriyle ikram edilirse işte o zaman tam süper olur
    sevgiler
    gelecek tarif önerim; "benmari usulüyle hazırlanmış ılık süt"

    YanıtlaSil
  13. Zaman zaman blogunuzu ziyaret ederim.
    Bu gün yazmak geçti içimden,hem de şu
    müthiş görünümlü otlu kekinize dayanamadım.
    Gerçekten çok güzel,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Yazar cok tesekkurler...

    Selamlar Kubra

    YanıtlaSil