11 Haziran 2007

Muzlu Pervane:)

Bu tarifi yaparken Zinnur Hanım'ın Çilekli tarifinden esinlendim. Onun pastasının etrafı çileklerle döşeliydi. Ben de muzlusunu yaptım. Kremasını evde bulunan Dr.Oetker'in pasta kremasını kullanarak yaptım. Bu kremayı alalı epey olmuş, bir türlü kullanamamıştım. Maalesef güzel bir krema olmadı, kendim hazırlamayı tercih ederdim. O yüzden siz Zinnur Hanım'ın verdiği krema tarifinden sakın şaşmayın. Bir kat keki 18 cm'lik kelepçeli kalıbımın tabanına yerleştirdim (Geçen hafta yaptığım çikolatalı kekin bir katı fazla gelince buzluğa kaldırmıştım. Onu kullandım). Biraz süt ve kayısı marmeladı ile keki ıslattım. Muzları kelepçeli kalıbımın iç çeperlerine yerleştirdim. Çırptığım kremayı döküp, kremanın iyice aralara girmesi için kalıbı bir kaç kez tezgaha vurdum(Zinnur Hanım'ın önerisi idi). Üzerine rende çikolata serpip bir sıra daha muz dizerek buzdolabında 4 saat kadar bekletilmesi gerekirken ben ancak 1 saat kadar bekletebildim. Bu pastayı eşimin halasına giderken yapmıştım. Buzdolabında fazla bekletemeden evden çıktığımız için, pastayı servis yaparken bir tarafında çökme belirtileri gösterdi. Siz çökmeyen sağlam kısmını görüyorsunuz:)

Pasta yapmak apayrı bir iş... Kek ve kremanın buluşması uyum içinde olmalı, süslemesi apayrı bir yetenek gerektiriyor. Evde bulunan malzemelerin dışında, ek malzemelere de ihtiyaç oluyor. Yaratıcılık, bilgi, deneyim ve hüner gerekiyor... Bütün bunlar zamanla deneme yanılma ile, okuyarak, araştırarak öğrenilecek şeyler... Hüner kısmı hariç, o apayrı bir şey:) Hünerli ellere sahip olmak için dua etmekten başka çare yok:)

12 yorum:

  1. Merhaba Pınar,
    siteni yeni keşfettim,tarifler ve sunum çok hoş..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Pınar merhaba, sayfana Hünerli Müge'den geldim :)
    Ellerine saglik Muzlu pastan nefis görünüyor.
    Bu tür marifetlerin kazanılmasında merakli olmak, istekli olmak da lazim :) Bu merak sana inan ki herseyi her tarifi denettirir, bir de istek varsa doymayın pastaların keklerin tadına..:)
    Seni ve sayfani tanidigima memnun oldum. Sımdı müge'nin kirazli pastasina geri dönüyorum..:)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Tuğba
    yorumun için teşekkür ederim
    sevgiler

    Merhaba Ayşe
    senin sitenin ben de sessiz takipçilerindenim. Denemelerini keyifle okuyorum. Cesaretimi topladığım vakit baget ekmek tarifini ve diğer ekmek tariflerinin hepsini yapmak istiyorum. Film karesi içinde ki resmine bayılıyorum:) Çok şeker bir Türkmen kızı gibisin:) Kendini Eyüp'te fuarda ki Türkmen kızlarından birine benzettiğini okumuştum yorumların birinde:)
    senden yorum gelmesine mutlu oldum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Pınarcım, tatlım.
    Benim kirazlı pastanında ucu kırıldı,bende diğer tarafından çekmiştim.:) Ee bunlar küçük masum hileler canım, bişiycik olmas. Pastanda güzel görünüyor ama biraz oyuncaklı geldi bana, yapabilirmiyim bilmem. Son paragraftaki Hüner kısmıda benim şimdilik soyadımda sadece, umarım zamanla yapa boza ve dua ederek gerçekten Hünerli bir bayan olacağım:)

    YanıtlaSil
  5. Pinar, pervanenin muzlusu cok guzel duruyor resimlerde, ellerine saglik. Tesadufen ben de muzlu ve cikolatali bir tatli yaptim bu hafta, ve bu ikilinin uyumu hosuma gitti. Eminim ki senin pastanin tadi da gayet guzel olmustur.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Canım Pınar,


    bence o hüner sen de mevcut. Bunu kirazlı çikolatalı pastanı gördüğüm günde düşünmüştüm. ben o pastana vurulmuştum. Buna da vuruldum.. Off off

    Ellerne sağlık. benim böyle pastalara baktıkça iç geçirmem ne kadar sürecek acaba :))

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Pınar'cığım,
    Tariflerdeki püf noktalarına dikkat etmek gerektiği halde bazen ben de aceleden yapamıyorum. Olsun:) Tadının çok güzel olduğuna eminim ben. Ayrıca da bizim gördüğümüz kısmın görüntüsü de mükemmel. Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Pınar'cım çok güzel pastan, ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Müge
    evet çok dürüstüm hilemi de hemen yazdım:)
    Hünerli olmak için azimle çalışıyoruz ikimizde, başaracağımızdan kuşkum yok:)
    sevgiler

    Merhaba Zinnur Hanım,
    yaşınızı bilmiyorum ama size duyduğum saygıdan dolayı Hanım diye hitap ediyorum. Çünkü pastacılık işini gerçekten ciddiye alıyor ve çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Sessiz takipçilerinizdenim ben de, cesaretimi topladıkça tariflerinizi yapmaya çalışıyorum. Muzlu pervane tamamen farklı sizin yaptığınızdan ama esin kaynağım sizsiniz. Pasta görüntüleriniz bile ilham kaynağı olmaya yetiyor. Benim ilk hedefim mini cheesecakeler, umarım başarılı olurum. Yabancı tarifleri uygulama şansını biz Türk Hanımalarada sunduğunuz için çok teşekkürler...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Zerrin,
    Özel günler daha çok olsa ve ben daha çok pasta yapma fırsatı yakalasam... Durup dururken de pasta yapmak olmuyor. Kilo kontrolünü yapmaya çalıştığım bir eşim var:) Pasta yapmam ona iyilik değil kötülük oluyor. Hele şu çocuk sayısını artıralım, evde ki boğazlar artsın o zaman ben de her hafta farklı pastalar yaparım ne güzel olur:)sevgiler

    Merhaba Bocuruk
    işten eve gelip dar akşamlarda pasta yapmaya çalışınca püf noktalar uçup gidiyor akıldan. Çıkacak bulaşığı bile düşünüyor insan, sadece tek pasta ile iş bitmediğinden diğerlerini de yetiştirme derdinden güzel bir pastaya gereken özeni veremiyoruz. Ama ben az ve öz yapmaya karar verdim:)
    sevgiler

    Merhaba Ebru
    çok teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Pınar'cığım,
    Muzlu Pervane çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Kremasının da çok lezzetli olduğuna eminim ben.Zira sen ne yaparsında olmaz Pınar'cığım.
    Sevgili Zinnur'un tüm tarifleri çok güzel oluyor.Bir kez daha buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.
    Pınar'cığım sizlere afiyetler olsun tatlım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. merhaba Pınar
    Bende bu hafta Zinnur'dan bir şarlot yaptım.Gerçekten pek lezzetli şeyler yapıyor.Senin de ellerine sağlık harika görünüyor.Tadının da güzel olduğuna eminim
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil