19 Aralık 2016

Laz boregi

Laz Böreği tarifi geldi😊 17 adet ince baklavalık yufka, 125 gr tereyağı. Muhallebisi için: 1,5 litre süt, yarım su bardağı un, 3 yumurta, 3,5 su bardağı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz bir tencereye alınıp çırpılır, ocağın altı açılarak muhallebi kıvamı alıncaya dek karıştırılarak pişirilir(20 dk kadar) 33x23 cmlik tepsiye 5 adet baklava yufkası serilip üzerine erimiş tereyağı gezdirilir. Pişen muhallebi sıcakken yufkaların üzerine dökülür. Bir kase yoğurt ile  yarım su bardağı şeker karıştırılıp sıcak muhallebinin üzerine dökülüp şöyle bir karıştırılır. Eritilmiş tereyağından birkaç kaşık muhallebinin üzerine gezdirilir. En üste toz karabiber serpilip 220derecelik(425F)lik fırına atılır. Yarım saat de fırında piştikten sonra çıkarılıp üzerine üç adet yufka konup tereyağı gezdirildikten sonra yeniden fırına atılır, üstteki yufkalar kızarınca yine fırından çıkarılıp üç adet yufka serilip tereyağı gezdirilir, yine fırına atılır. Bu işlem toplamda dört kez yapılır. Her seferinde üç yufka ve tereyağı. Son yufkalarda kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Artık fırını kapatabilirsiniz😊 soğuduktan sonra tatlımız servise hazır. Sıcakken muhallebi dağılıyor keserseniz. Soğuduktan sonra toparlanıyor. Farkettim ki Muhallebiyi pişirdikten sonra tencerenin dibini sıyırmak harika oluyor😋tam kazandibi tadında. Sırf muhallebisi bile pişirilip yenilebilir😊 #lazboregi #lazböreği #laztatlisi  #hopa