16 Temmuz 2014

Kinder Süt Dilimi Tarifi

       Homemade kinder milch schnitte☺️👌 Oglum bademcik ameliyati olduktan sonraki 4 gun icinde yiyebildigi daha dogrusu o aciya ragmen yemeye katlanabildigi (o da gunde en fazla 2 tane) yiyecek Kinder Süt dilimi idi. Tarifini internetten bulunca kremasını değiştirerek yapıverdim. Toz krem şanti ileydi tarif. Ben süt kreması ile pudra şekerini çırparak elde ettim. Oğlum karnı da tok olmasına rağmen kaç tane yedi sayamadım☺️ Malzemeler: 3 yumurta, 1.5 cup pudra şekeri, 1 cup sıvıyağ, 1 cup yoğurt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 cup un, 2 tatlı kaşığı sıvı doğal vanilya ya da 2 paket toz vanilya, 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu. Kreması için: 500 gr sıvı krema( heavy whipping cream) 1/2 cup pudra şekeri. İşe kremayı hazırlamakla başladım. Krema ile pudra şekerini derin bir kasede mikserle çırpıp katılaşınca buzdolabına kaldırıp keki yapmaya başladım. Yumurtalar ile şeker mikserde 3-4 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenip akışkan bir kek hamuru elde edilir. İki ayrı dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilip kek hamuru yarı yarıya paylaştırılır. Hamurun tepsi zeminine iyice yayılması ( tepsiyi kaldırıp eğip bükerek) sağlanır. 180 dereceli (385f) fırında 10 dakika pişirilir. Fırının yedinci dakikasında fırını açıp kekin üzerinde oluşan kabarcık varsa uzun çöp siş ile söndürün. 10. Dakika sonunda Fırından çıkarılıp hemen yeni bir yağlı kağıt serilip ters çevrilir kekler. Sıcakken daha kendi yağlı kağıtlarından çıkarılır. Kinder süt dilimi ebatında kesilio arasına dolaptaki kremadan sürülüp bir kat daha kapatılır. Çocuklatı kandırıp ertesi güne yemeye ikna edebilirseniz ne ala, öyle daha güzel olur ama ben ikna edemedim. Saatinde tükettiler☺️Afiyet olsun. 

8 Temmuz 2014

Fındıklı Tarçınlı Minik Kurabiye

Fındıklı Tarçınlı Minik Kurabiyelerin tarifi geldi😊 Malzemeler: 250 gr tuzsuz tereyağı(yumuşamış) 2,5 su bardağı un, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 su bardağı kavrulmuş irice dövülmüş fındık, 1 paket vanilya. Bu malzemelerle hamur yoğrulup küçük ceviz büyüklüğünde ya da daha da ufak olacak şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir. 170 derecede 20 dk kadar pişirilir. Çok hafif pembe renk olacaklar. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra 2,5 yemek kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri bir kasede karıştrılır. Kurabiyeler bu kasenin içine kısım kısım alınıp iyice bulanması sağlanır. Afiyet olsun.  

4 Temmuz 2014

RAMAZAN PIDESI

Bu pide tarifi tam istedigim gibi, olcusu tam olculerde oldugu icin ekmek makinesinde hamuru yogrulabiliyor. Muthis lezzeti de cabasi, tam firin pidesi gibiMalzemeler
1+1/4 cup su
2 tatlı kaşığı kuru maya (tepeleme olmasin)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3+3/4 cup un
Üzeri icin;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
Susam
Çörek otu

Yapilisi;
Ekmek makinesinin haznesine ilk önce suyu, şekeri ve mayayi koyuyoruz, arkasından unu ve tuzu ekleyip makineye bu karışımı yogurtuyoruz (benim makine 1 buçuk saat yogurdu).Makine yogurma işlemini tamamladıktan sonra hamuru yaklaşık 1 saat mayalandiriyoruz. Hamur iki katına çıkıyor hemen hemen sonra hamuru biraz yumruklayip güzel bir yuvarlak yapiyoruz.uzeri unlanmis fırın tepsisine hamuru koyup, ortasından kenarlara doğru parmak uçlarimizla yayarak yuvarlağı genişletiyoruz ardından tepsinin üzerine temiz bir bez kapatıp hamuru 45 dk da Tepside mayalandiriyoruz bu işlemden sonra bir kabin içinde 1 yumurtayı ve 1 kaşık suyu cirpiyoruz, Tepside de mayalanan hamurumuzun üzerine yine parmak uçlarimizla pidenin üst ciziklerini yapiyoruz, sonra hazırladığımız yumurtali sulu karışımı pidenin üstüne sürüp susam ve çörek oyuyla susluyoruz önceden ısıtılmış 230 derece (430 Fahrenheit )firinda üstünun çok fazla kizartmasi na izin vermecek sekilde 15-20 dk pisiriyoruz.
Soyle puf noktası var, fırın isindiktanin sonra pideyi fırına atmadan firinin icine eline yada başka bi şeyle 20 kez su püskürtme gerkiyormus, fırınin içi hafif nemli olmali, su dolu firina dayanikli bir kase de su da birakabilirsiniz firina, ben oyle yaptim.