11 Şubat 2013

ÜZÜMLÜ KURABİYE

Çok sevdim ben bu tarifi
Yapımı şipşak
Fırından yeni çıkmış hali mest olmanızın garantisi
Az ölçü, hemencecik tükeniveriyor...

Kendime arşiv olsun, üzümlü kurabiye yapmak isteyenlere de rehber olsun...

Tarif sana yağın kitapçığından
Ama ben margarin yerine ayçiçek yağı kullanarak yaptım.

Malzemeler:
200 gr un(1+3/5 su bardağı)
1,5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
60 gr sıvıyağ( yarım su bardağı kadar)
60 gr toz şeker( 1/4 su bardağı)
135 gr kuru üzüm (3/4 su bardağı)
1 adet yumurta

Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Bütün malzemelerle hamurunuzu yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Fırında rengi pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



5 yorum:

  1. Ne de güzel kurabiye yaparmış :) annelerin en güzeli:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Pınar abla blogunu ilgiyle izliyorum:) tariflerinide deniyorum fakat kırpık böreğim hamur oldu benim:( ben eski bir aile dostu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba zeynep
      Tanıdım seni:)
      Çok üzüldüm kırpık börege
      Tarifi bir daha kontrol ettim.
      Eksik fazla yok benim yaptıgım gibi
      Ben borcamda pişirmiştim. Güzelce kızardı. Yoğurdun sulu olabilir ya da fırından olabilir belki
      Bir de bardak ölçün nasıldı acaba
      Ben yakında tekrar yapıcam. Memnun kalmıştık. Çocuklar çok sevmişti özellikle
      Annenlere çok çok selamlar
      Çok öpüyorum :)

      Sil
  3. merhaba pınar abla sanırım yogurt suluydu bırdaha denıcem:)cocuklarında masallah cok tatlılar tesekkur ederım sende selam soyle opuyorum

    YanıtlaSil