8 Ağustos 2007

AĞLAYAN KEK & EV YAPIMI KUMPİR

İşte tariflerimiz...

Bu kekin adı neden ağlayan kek bilmiyorum, kremaları gözyaşına benzetirsek bu kek kendi gözyaşında boğulmuş diyebiliriz:) Sütlü tatlıları sevenler, çikolatayı sevenler, ıslak keki sevenler size sesleniyorum. Bu kek size göre...

AĞLAYAN KEK

Malzeme : Kek hamuru için:
  • 4 yumurta ,
  • 3 fincan şeker ,
  • 3 fincan un ,
  • 1,5 çorba kaşığı kakao ,
  • 2 çorba kaşığı süt ,
  • 1 paket kabartma tozu ,
  • Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt

Orta Katın Beyaz Kreması için:

  • 1 litre süt ,
  • 1 bardak un ,
  • 1 bardak şeker ,
  • 1 vanilya ,
  • 1 paket toz krem şanti

Çikolata sosu:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Yapılışı : Önce derin bir çırpma kabında sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kakaoyu ilave edip ardından sütü ve en son kabartma tozunu katıp kek hamurunuzu hazırlayın. Kek hamuru ince bi kıvam olucak katı olmayacak . Hamuru borcam tepsiye koyup 170 derecede 30-35 dk. pişirin . Kek fırından çıktıktan sonra ılıkken 2 su bardağı soğuk sütü üzerinde gezdirin.

Kek pişerken beyaz kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema için 1 litre soğuk sütü tencereye alıp, un ve şekeri ilave edin, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema elde edince ocağın altını kapatıp, vanilya ve ardından toz kremşantiyi katıp mikserle çırpın. Kremanız hazır...

Çikolata sosunu paketin arkasında ki tarife göre 2.5 su bardağı süt ile hazırlayın.

Kek soğuduktan sonra önceden yapmış olduğunuz soğuk beyaz kremayı kekin üzerine yayın. Soğuk çikolata sosunu da beyaz kremanın üzerine yayıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın servis yapacağınız vakit çıkarıp üstünü toz hindistancevizi, file fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz.

KUMPİR
Fotoğraf makinesini yanıma almayı unutup da resimleri cep telefonu ile çekmek zorunda kaldığımdan görüntü kalitesi kumpirin gerçek görüntüsünden çok çok uzak...

Malzeme :

  • 2 Kg. Patates
  • 250 gr. Rende kaşar peyniri
  • 50 gr. Tereyağ
  • Tuz
  • 1 büyük konserve garnitür(havuç, bezelye, mısır)
  • Kornişon turşu

Yapılışı : Patatesleri önce soyup, iri kesilmiş şekilde tuzlu suda haşlıyoruz. Sonra süzüp derin bir kabın içerisinde sıcakken rende kaşar ve tereyağını ekleyip çatalla iyice ezerek yediriyorsunuz. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yaydığın pürenin üzerine garnitür , mısır , kornişon turşu ve arzuya göre sosis vb. malzemeler ekleyip yine üzerine rende kaşar peyniri ile fırına veriyorsunuz. Kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip, sıcak servis yapıyorsunuz. Üzerine yine arzuya göre ketçap ve mayonez ile yiyebilirsiniz…

AFİYET OLSUN..

25 yorum:

  1. Of of hepsi birbirinden gücel görünüyor arkadaşının ve senin ellerine sağlık.Can bey ne zaman geliyor. Bu arada.en kolay şekilde atlatırsın inşallah doğumunu canım

    YanıtlaSil
  2. ve işteee beklediğim tarifffffff
    kumpir en kısa zamanda denenecektir..
    Teşekkürlerrrrr zerrin bacıııı

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Özlem
    Can beyin gelmesine daha 1.5 ay var Eylül sonunda inşallah..
    Pastarda sanırım hatlar karıştı.
    Zerrin de kim:)))
    Miss zZerrin İstanbul'da şu an kumpir yapamaz:)

    YanıtlaSil
  4. Pınar'cığım,
    Tarifler için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Efendim Pınar'cığım bana mı seslendin?
    :)))))))

    YanıtlaSil
  6. Kumpir'i ben de denemek istiyorum en kısa zamanda. Teşekkürler Pınar..

    YanıtlaSil
  7. Şekerim kumpir tam benlik, nefis görünüyor. Bu arada cep telefonuyla bile harikalar yaratmışsın. Koca makinaya ne gerek, fotoğrafı çekenin gözü ve kendi güzel ;) Ellerinize sağlık hepinizin

    YanıtlaSil
  8. Şekerim kumpir tam benlik, nefis görünüyor. Bu arada cep telefonuyla bile harikalar yaratmışsın. Koca makinaya ne gerek, fotoğrafı çekenin gözü ve kendi güzel ;) Ellerinize sağlık hepinizin

    YanıtlaSil
  9. Pınar'cığım,tarifler için teşekkürler canım.Ağlayan kek bence çok mutlu görünüyor senin sayfanda Pınar'cığım.Çok öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Şekerim kumpir tam benlik, nefis görünüyor. Bu arada cep telefonuyla bile harikalar yaratmışsın. Koca makinaya ne gerek, fotoğrafı çekenin gözü ve kendi güzel ;) Ellerinize sağlık hepinizin

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    Ağlayan kekin kremasını hazırlarken sıcak sıcak mı çırpılıyor şanti ile? Sanki böyle yapılırsa krema sertleşmez gibi geliyor bana.Teşekkürler cevap için

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Bocuruk
    ne demek reca ederim:)

    Yaman Ayşe'm bu kek seni güldüreceğe benziyor o halde:)

    Sevgili Burçin
    sen yaparsan daha güzel olur bu kumpir:) fotoğraflayıp yayınlarsan da çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Gül,
    güzel yorumun için çok teşekkür ederim

    Selenim kumpiri sevmeyen yok gibi:)
    Kumpir günümü düzenlesek:)
    Fotoğraf konusunda çalışıyorum, azimliyim, bebiş doğmadan önce son fırsatları değerlendiriyorum:)
    sevgiler

    Sevgili Şirin
    toz kremşantiyi kremayı ocaktan indirince sıcakken katılıyor, ben bu kremayı profiterol içlerinde de kullanıyorum. Çok lezzetli bir krema...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Pınar yaaaa :( ben istediğim tarifi bulamıyorum sitende...daha öncede bununla ilgili yorum yapmıştım..Şimdi mesela börekler,tatlılar,kekler vs diye link koysan yan tarafa...ay ay gezmek zorunda kalıyorum:(((

    YanıtlaSil
  15. Hamilelerin en güzeli biricik Asya..
    sen söyledikten sonra bir tane google arama moturu koydum site içinde
    sağdaki sütünda göreceksin
    oraya yazıyorsun aradığın tarifi
    klubem.blogspot.com seçeneğini tıklıyorsun
    ve çıkıyor karşına tüm ilgili yazılarım:)
    Aradığın tarifi yazarken Türkçe karekter kullanmamalısın,
    örneğin börek arıyor isen borek yazmalısın.
    umarım faydası olur:)

    YanıtlaSil
  16. merhaba,
    herşey çok güzel ellerinize sağlık..hepsine bayıldım. biraz önce piknik resimlerine bakarken (tubanın pençeresinden)sizi gördüm ve tanıdığım birine inanılmaz benzettim hatta idda ediyorum sizsizniz:) diasada benim de çalıştığım dönemde stajer lik yapan bir arkadaşıma onun da adı pınar :)) sevgiyle kalınnnn

    özlem şen dinçer

    www.mutfakozlemi.blogspot.com
    www.sofradakiler.blogcu.com

    bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  17. Hey seni tanımazmıyım:)
    doğru tahmin, ben de çok çabuk ele veriyorum boyumla kendimi:)
    iddiayı kazandın:)
    Hemen ziyaret ediyorum siteni,
    ve görüşelim ilk fırsatta diyorum...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Heyooooo, beklediğim tarif gelmiş. Bu arada ben bu ağlayan keki de yemiştim, çok güzeldi tadı. Ben bir de seni özledim ama :( Sevgiler, kocaman kocaman

    YanıtlaSil
  19. Canım benim biz de seni çok özledik CAN'ımla beraber :) Gene buluşalım diyorum, şu tatilciler dönsünler tatilden bir cumartesi Beşiktaş Bake Shop baskını mı yapsak:)

    YanıtlaSil
  20. Bu mübarek günde dilerim hepimizin duaları kabul olsun. İyi kandiller dilerim.
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  21. Aglayan pastayi cok begendim ama 2 bardak sut cok fazla degil mi keki islatmak icin? ondan emin olamadigim icin sormak istedim.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Evren
    iki su bardağı sütle ıslatınca ıslak kek kıvamında oluyor. Kuru yer pek kalmıyor, eğer daha kuru olsun istersen süt miktarını azaltabilirsin, istersen yarısını 1 su bardağı süt ile ıslat, kalan yarısını da yarım su bardağı ile mesela. Üstlerine kremayı yapıp servis yaparken her iki tarafı da ayrı ayrı tadıp karar verebilirsin. Islak oluşu kremayla birlikte güzel gidiyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. bu kumpire bayılırım, bende yaparım gerçekten çok güzel oluyor. ama ağlayan keke bayıldım. gerçekten çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. ii geceleeer:) tarifler muhteşem..ben şimdi ağlayan keki yapacağm ama bi noktada takılıp kaldım 'fincan' olarak tarif vermişsiniz ya o çay fincanı ı kahve fincanı mı öğrenmek istiyorum çnkü arasında baya miktar farkı var da:))

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Mağdur
    türk kahve fincanı olmalı.
    gözüne un az görünürse biraz daha ekleyebilirsin ama:)yumurtaların büyüklük farkından bile farkedebilir çünkü.
    afiyet olsun.

    iyi geceler:)

    YanıtlaSil