16 Temmuz 2007

YE#24 LİMONLU BALLI KULE

Haftasonu limonlu bir tarif uygulama fırsatı bulamayınca etkinliğe katılamıyorum diye üzülmekle meşguldum ki birden aklıma geçen sene yaptığım Ballı Kule'ler geldi. Sevgili Hatice'nin sitesinden uygulamıştım tarifi. Üstelik resimleri de mevcuttu. Böylece bu etkinlikde ben de varım.

LİMONLU BALLI KULE

Malzemeler
  • 6 su bardağı süt
  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kakolu puding
  • yarım çay bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • yarım limon rendesi

Yapılışı: Önce 3 bardak süt ile kakaolu pudingi pişirip hafif ıslattığınız kaselere paylaştırın, ılınsın. (Hafif ıslattığınız için kaselerden daha kolay çıkacaktır.) Sonra da muzlu pudingi hazırlayıp kakaolu pudingin üzerine paylaştırın. Bu şekilde puding kaselerini buzdolabına kaldırıp 3 saat kadar bekletin. Yarım çay bardağı kadar balı cezvede limon suyu ve kabuğu ile kaynatın. Kaynadıktan 4-5 saniye sonra ocaktan indirin. Buzlukta ki pudingleri tabaklara ters çevirin. Üzerine ballı sostan dökün. Muz dilimleri ve gofretler ile ikram edebilirsiniz..

Afiyet Olsun...


12 yorum:

  1. Tatlı pek güzele benziyor, eline sağlık. Benim aklım bir de gofretlerde kaldı şimdi :) Türk Bakkal'a gidip almalı :P

    YanıtlaSil
  2. Pınarcım,
    Tatlı Krem karamel gibi duruyor sanki, çok güzel süslemişsin ellerine sağlık. Yaz akşamları için yemekten sonra ne kadar iyi bir fikir olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Hmmm
    Bazen eski resimler ne guzel hayat kurtariyor degil mi? Iyilik yap denize et atasozunu bizim icin yemek yap resimleyip arsive at diye de degistirebilirz degil mi? Saka bir yana cok hos olmu. ELlerine kollarina saglik Pinarcim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bal ve muz çok uyumlu bir ikilidir zaten. Eminim tadı harikadır. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Pınar.Tam bir yaz tatlısı olmuş.Derhal denenecekler listesine eklendi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bal yerine ne dökebiliriz sos olarak diye bakıyorum, bu sıcakta yanında dondurma gider mi ki? Yaratıcı olmadığım aşikar ;) Eline sağlık Pınar'cım.

    YanıtlaSil
  7. Pınarcığım ellerine sağlık. Ben bir 10 gün kadar tatile kaçtım, sen neler döktürmüşsün öyle :))) Limonlu ballı kuleler, bol çikolatalılar, kabaklı paylar, pufidik pufidik ekmekler. Ekmekleri en kısa zamanda deneyeceğim, çok güzel göründüler gözüme pufur pufur :) Sevgiler kocaman, hem sana hem bebişe

    YanıtlaSil
  8. Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

    YanıtlaSil
  9. Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. Pınarcığım, öncelikle o puf ekmeklerde ben pek birşeyde sadık kalmamışım sanırsam :) Onun için olabilir. Bu sürekli başıma gelen birşey :)))

    Bu ballı kuleleler nefis. Ama bu tip tabaklarda beni en çok çeken, tatlı süsü olarak kullanılan gofret, dondurma üstündeki rulo katlar olur.

    Buradada gözümü senin gofretlerden ayıramıyorum. :)))

    Sımmsıcağından sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. �ok nefis olmu� P�nar'c�m,ellerine sa�l�k can�m..�imdi g�r�nce bende imrenmedim desem yalan olur..Hele o gofretler,ahh �ok k�k�rt�c� olmu�lar,�ok yak�m�lar..Zevkine hayran�m can�m..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Hepinize çooook teşekkür ederim arkadaşlar, gofretleri daha çok beğendiniz biliyorum:) Ballı kuleyi tadanlar bu hazıar mı demişlerdi o vakit, çok basit bir tatlı olmasına rağmen sosu sayesinde klas bir duruşu olmuştu:)
    Limon tadı da bala yakışmıştı, ekşi ve tatlı çok kıvamında idi.
    Esas tarifte sos miktarı daha fazlaydı, benim çoğu artmıştı o yüzden yarım ölçüyü yazdım tarife..
    sevgiler

    YanıtlaSil