19 Aralık 2006

REHAVET

Üstüme bir rehavet çöktü sanki, mevsim değişikliğinden mi nedir bilmiyorum. Sabahları işe gitmek için kalktığımda daha ortalık aydınlanmamış oluyor ve beynim sabah olduğuna inanmak istemiyor bir süre. Lakin, çalan saat olaya el koyuyor ve hoop kalkıyoruz.
Birde tabi Kabak etkinliğinin rehaveti var. Neyse sonunda tariflerim sevgili Vildan'ın sitesinde yayınlandı. Üzerinden iki gün geçti, artık yeni yazı gerekiyor diyerek başladım ama başlık gelmedi aklıma, üstüme çöken rehavetten dolayı . Bunu derken başlığı da oluşturdum:) Ama birazdan yazdıklarımı okuyunca rehavet diyorsun ama yaptıkların hiç onu göstermiyor diyeceksiniz ama var bir rehavet işte :)
Cumartesi iş çıkışında İzmit'e gittim. Evvelsi gün abimler yeni evlerine taşınmışlardı. Yeni bina olduğundan ve binada tek taşınanlar abimler olduğu için ev o kadar soğuk ki, elektrik sobasının etrafından ayrılamıyorsun.
Henüz kombi-doğalgaz bağlanmadığından gerisin geri annemi babamı ve iki yeğenimi alıp İstanbul'a döndüm aynı gün. Abim ve yengem bu hafta yeni evin işleri ile uğraşacaklar, Allah kolaylık versin onlara.
Pazar sabahı çocukların sesinden erkenden uyanıp kahvaltıdan sonra çocuk tiyatrosuna gitmek üzere Belediye Tiyatrosunun yolunu tuttuk. Şehir Tiyatroları'nın indirim kampanyasından dolayı hiç bilet kalmamış, bizde parkta vakit geçirdik. Yeğenlerimle birlikte saklambaç oynadık:) Çocuklar oyundan hiç bıkmıyorlar:)
Dönüşte semt pazarına gittik, kabak etkinliğinden çıkmamıza rağmen doymayıp 3 kg kadar kabak aldım:) Eve gelip hemen 1.5 kg sunu kabak tatlısı yaptım fırında... Bu etkinlik sayesinde hem bal kabağını sevdim hem yapılışını öğrendim. Kabak tatlısı yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Etkinliklerin çok güzel bir faydası bu.

Sonra bir yandan ev temizliği, bir yandan yemek yaptım. Mutfak dolaplarımı elden geçirip, silip, düzenledim. Sıra giysileri derleyip toplamaya geldi. Kazaklarımı, mağazadakiler gibi katlayıp dolaba yerleştirdim. Ne kadar süre bu şekilde kalacaklar bilemiyorum tabi:) Tabi bu sırada yeğenlerim ayağımın altında dolaşıyorlar sürekli. Minik kızlarımıza makyaj yaptık hafiften:) ojeye bayılıyorlar. Biri 7 biri 4 yaşında.
Sonra, bir kere başladım mı kendimi alamadığım bir işe giriştim. Elim hamura bulaştı mı çıkmak istemiyor:)
Önce açma hamuru, sonra çavdarlı ekmek hamuru ve en son mısır unlu tuzlu kek hamuru...
Kabak tatlısı ile birlikte fırınım epey süre çalışmış oldu bu hafta..
Tabi bunlar pişerken eve yayılan kokuyu tahmin edebilirsiniz. Yeğenlerim açmanın pişip pişmediğini sorup durdular. Küçüğümüz "Çok güzel koktu" diyordu:) Fırından çıkan tepsilerden biri akşam tüketilmiştir. Eşim de ne kadar tok olursa olsun fırından yeni çıkan açmalara dayanamıyor.

Bunların yanında çamaşır ve bulaşık yıkama işleri vardı. Tabi makine yıkıyor ne olacak diyebilirsiniz ama bulaşık makinesinden çıkanları yerlerine yerleştirmek benim hiç sevmediğim işlerden birisi.

Ve ütü:( Her hafta en az 5 gömlek ütülemek durumundayım...

Yorgunluk belirtilerini göstermeye çoktan başladı.

Akşam hep birlikte "Karıncalar" filmini seyrettik. Altyazılı ve orjinal dili İngilizce idi ama çocuklar buna rağmen ilgiyle nasıl seyrediyorlar şaşıyorum. Dün akşam, aynı filmi tekrar seyretmek istediler:) Onları oturtabilmek için tek yol çizgi film seyrettirmek:)

Onlar filmi seyrettiler biz eşimle dışarı çıktık. Çünkü, dün eşimle evlilik yıldönümüzdü:) Aslında planım evde güzel bir yemek masası ve özenli bir menü hazırlamaktı... Evde yalnız olmadığımız için bunu bir başka akşam gerçekleştirmeye karar verip, akşam dışarıya çıktık. Haftaiçi ve kısıtlı bir zamanda olmasına rağmen güzel bir akşam geçirip, iyi ki evlenmişiz deyip evimize döndük:) Bu aralar farklı yerlerde cheesecake deniyorum. Kendi cheesecake imin dışardakilerden farksız hatta kimisinden daha güzel olduğunu görünce seviniyorum:) Sadece tabak süslemesi için fikirler ediniyorum.


31 yorum:

Defne dedi ki...

Pınarcığım, harikasın!

Böyle rehavet dostlar başına! :)) Benim rehavetim pek bir tembel de :). Bence senin rehavetinde bir problem var, ne dersin? :)

Şaka bir yana, çok güzel şeyler hazırlamışsın, ellerine sağlık.

Eşinle birlikte nice mutlu, sağlıklı yıllar geçirmenizi diliyorum.

Sevgilerimle.

Berceste dedi ki...

Pssst bu bizim birlikte yedigimiz Cheese Cake degil mi?
Hatta Lama Lama Cheese Cake Lama demistik :P Benim fotograflar pek muhtesem cikmamislar :( O yuzden kalp kalbe karsi deyip yayinlayamadim!

Adsız dedi ki...

selam pinar! size kisaca nice mutlu yillara demek istedim. ALLAH sizi hep böyle mesut etsin! isyerinde bu aralar hersey altüst. oyüzden sana hâla söz verdigim maili yazamadim. ama seni unuttum zannetme. bir türlü vakit bulamiyorum. hatta o cok sevdigim bloglari bile ziyaret edemiyorum su an. neyse, azicik vakit bulur bulmaz sana yazacagim. bekle beni anacigim..... :-)))) sevim

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Defne:))
yaa vallahi bugün daha iyiyim, yazıyı da bu sayede yazabildim zaten:)zaten tam anlamıyla rehavet te isem benden haber alamazsınız, ortalıkta gözükmem bile.. o kadar tembelimdir:) geçen haftalarda olduğu gibi, temizlik ve yemek işleri bu rehavetten kurtulduğumun belirtisidir:)
çook teşekkür ederim
Sevgiler
Merhaba Berceste
benim fotoğraflarda çok kötü, ışıksız ortam olduğu için. Seninle yediğim cheesecake en güzeli idi dışarda yediklerimin. Hem göz hem mide doyuruyordu, üstelik yanında tatlı bir sohbet arkadaşım vardı:)
sevgilerimle

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Sevim
mailini bekleyip durdum ve beklemeye devam edeceğim:)
beni unutmadığını bilmek güzel:) işlerini yoluna koyar koymaz iç dökme seanslarımıza başlarız karşılıklı:)
bu arada 30 Aralık'da ordayız:)) ne istersin burdan, mailinde yazmanı bekliyorum:)
sevgilerimle

Hulya dedi ki...

sissst yahu pinar berceste siz bulusup tanistinizmi yahu?yoksa tanisiklik onceden mi?
pinar nice senelere en guzel armaganin esinle birlikte insallah..Rehavet yemek yapmamak yada bisey yapmamak degil,anliyorum seni.bu icsel bisey,keske hic olmasa:(Bende taktim bugunler de yenmem gereken ataletim var diyorum esim bunu yenimi buldun diyor:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Evet Hülyacım:)
Berceste ile ilk defa yüz yüze tanışmış olduk:) Sizleri çekiştirdik biraz ;)
Atalet çok ilginç bir kelime, sanki kökeni atik miş gibi algılanıyor oysa ki tam tersi bir anlama sahip. Eşin şaşırmakta haklı:)
Neyse ben biraz biraz attım bunu üstümden, malum aylık dönemlerimiz de bizim ruh halimiz üzerinde epey etkili:)
sevgiler

Hulya dedi ki...

aaaa cok kiskandim,bend egelirsem bu yaz,az bir ihtimal ama bakalim gecen yazda gelemedik:(ama gelirsek bende isterim chesse cake birde o elmali turtlardan isterim birde simit isterim birde acma isterim:)bende kahve getiririm size:)

atalet guzel bir kelime benim uzerimdekini iyi anlatiyor,bakalim bir silkelenme zamani lazim ama su yil bir gecsin

umran dedi ki...

pinar,
evlilik yildonumunu tebrik ederim.Daha nice yillara esinle birlikte....
bu arada yegenlerinin yaslari benim kizlarimin yaslarina cok benziyor benimkilerde 7,5 ve 5 yasindalar .
sevgiler.....

B5 dedi ki...

Bugun gordugum en sicak blog bu.. Heryeri ev gibi, Turkiye evi gibi..
selamlar : )
B5

Pinar dedi ki...

Bence ustune rehavet yerine hamaratlik cokmus senin :) O kadar temizlik, yemek, bir de iki kucuk cocuk masallah yani :) Esinle daha nice birlikte mutlu, sevgi dolu, huzurlu yillara.

Unknown dedi ki...

Sevgili Pinar'cim,
Evlilik yildonumunuz kutlu olsun:)...
Canim Allah siz calisan hanimlara kolayliklar versin diliyorum...Hem cocuk hem es hem ev gercekten zor olmali.Ben calisirken essiz ve cocuksuzdum pek guzeldi ama simdilerde evde ve gurbetteyim..Ilerde belki...

Bu arad cheese cake tarifini verirmisin bana...Ben ariryoum heryere bakiyorum ama kafama gore bulamadim:)

sevgiler
Guenay

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülyalar
cheesecake, elmalı tart, simit ve açma feda olsun sana en güzellerinden:)))) arabesk oldu biraz
getirdiğin kahve ile ne güzel gider bunlar dimi, ama çekilmiş kahve olsun olurmu:)
atalet i atmak için en güzel vakittir yeni yıl akşamı:)
her yeni yıla büyük bir ümitle başlıyorum. Yep yeni yep yeni bir yıl:)
Merhaba Umran
aslında bizim kızların yaşıda buçuklu, 7.5 ve 4.5 yaşlarındalar, sana ve yengeme çok imreniyorum. O kadar hoşuma gidiyorki onlarla vakit geçirmek, çok güzel kendilerini ifade ediyorlar, eğitilme vakitleri, birbirleriyle çok güzel arkadaşlık ediyorlar. Birlikte şarkı söylediler dün, bende kameraya çektim:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülyalar
cheesecake, elmalı tart, simit ve açma feda olsun sana en güzellerinden:)))) arabesk oldu biraz
getirdiğin kahve ile ne güzel gider bunlar dimi, ama çekilmiş kahve olsun olurmu:)
atalet i atmak için en güzel vakittir yeni yıl akşamı:)
her yeni yıla büyük bir ümitle başlıyorum. Yep yeni yep yeni bir yıl:)
Merhaba Umran
aslında bizim kızların yaşıda buçuklu, 7.5 ve 4.5 yaşlarındalar, sana ve yengeme çok imreniyorum. O kadar hoşuma gidiyorki onlarla vakit geçirmek, çok güzel kendilerini ifade ediyorlar, eğitilme vakitleri, birbirleriyle çok güzel arkadaşlık ediyorlar. Birlikte şarkı söylediler dün, bende kameraya çektim:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba B5
yorumun için çok teşekkürler:)
bir yengeç in blogu olmasından kaynaklanıyor olabilir mi bu,
benim kadar "evim evim güzel evim" diyen var mıdır:)
Merhaba Adaşım:)
bu durum 3-4 gündür böyle, bunun sürekli olması durumunda nasıl olur bilemiyorum:) Gerçi çocuklar o kadar güzel bir yaştalar ki, birbirleriyle oynayıp gidiyorlar, keşke doğar doğmaz bu yaşlarda olsalar:)
dileğin için teşekkür ederim
Merhaba Gülenay
çocuklar benim değil, abimin, 1 haftalığına bizdeler.
Benim için güzel pratik oldu, evli, çalışan ve de çocuklu nasıl oluyor diye. Ev hanımı olup çocuklarla ilgilenmeyi istediğimi farkettim. Çocuklarımı bırakıp gitmeye gönlüm elvermez gibi geliyor:(
Cheesecake benim önceki tariflerim arasında var, Kasım ayı tarifleri içindeydi. Bu ara benimde canım çekiyor tekrar yapacağım sanırım:)
sevgiler

Hülya dedi ki...

Öncelikle Allah mesut etsin...
Sonra sizde ki rehavet durumları benimkine hiç ama hiç uymuyor.Kendi adıma pek üzüldüm inan;:(En azından canım hiç iş yapmak istemez benim böyle durumlarda.Eğer kaldı ki çoook mecbursam iş yapmaya''Mecburiyetleri sevmiyooooruuummm''diye diye içimden çığlık atarım ben.Bir tek de ben duyarım sesimi;)))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya
inan bendeki rehavet biraz daha devam etseydi, eve girmek istemeyecektim.
Evimiz derli toplu temiz olmalı ki evimizi daha çok sevelim dimi:)
Aslan yattığı yerden belli olurmuş...

Adsız dedi ki...

Pinarcim,
rehavet demissin uzun uzun yazmis,birsuru seyler yapmissin :)
I h8 utu!
I h8 utu!
I h8 utuuuuuuuuuu!
Bir de se dicektim su muzlu rulo'nun degisik versiyonunu zilyonuncu kisi olarak yayinladim ben de :D
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

LAMA LAMA:)
rehavet başka türlü atılmıyor :)gördüm sendekileride:) beklemememişsin bir ay:)
bütün tarifleri bir karma yapmışsın:)
dur ben senin siteye geçip oraya yazayım:)
sevgiler

SEDA dedi ki...

pınarcım bu nasıl bir rehavetmiş anlamadım :) yaptıkların çok güzel görünüyor.ve bu arada sana eşinle birlikte daha nice mutlu seneler diliyorum.

seda
tarifname.blogspot.com

Punto dedi ki...

Merhaba Pınar,
Nice evlilik yıldönümü kutlarsınız inşallah. İnşallah, bizim yaşımıza geldiğinizde evlilik yıldönümümüz ne zamandı diye evlilik cüzdanına çaktırmadan bakmazsınız.

nilay dedi ki...

Pınar'cığım ;
maşallah çok hamarat gördüm seni arkadaşım :))ellerine sağlık...kabak tatlısı en sevdiğim tatlıdır...fotoğraf harika olmuş ,tatlıda öyle...canım çektiiii :)diğerleri de nefis görünüyor

sevgiler

Nukhet dedi ki...

Pinar

Bu ne ya 2 cocuk misafir etmene ragmen kalkip bir de bir suru guzel sey yapmissin. Ellerine saglik. Iyiki de rehavetteynmissin. Yengecin rehaveti de bu olsa gerek:))
Daha once yayinlamismiydin acmanin tarifini. Hayirsa istiyorum. Sevgiler ve de eline saglik

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım...
Bu ne maharet böyle. Hem de 2 ufak yeğen ile birlikte. Cumartesi çalışırken... Seni tebrik ediyorum. Açmaların kokusu benim de burnuma geldi. Ellerine sağlık ve kocaman BRAVO!!! Adaşın Pınar

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Vallahi çok iyi anlıyorum sizi.Ben de aynen çoookk uzun yollar katediyorum işe giderken ve eve dönerken ama beni mutfaktan hiç bir yorgunluk alıkoyamıyor.Terapi merkezim benim orası galiba.Herşey çok güzel gözüküyor, elinize sağlık.

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Pınar'cım ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık, hem çalışıp hem böyle maharetli olmak maşallah sana, eşinlede nice mutlu yıllara diyorum, sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende boyle bir rehavet istiyorum:}Herzaman soyle bir bakiyorum sitenize cok begeniyorum.bir cok tarifi denedim.Hem pratik hemde cok zaman almiyor.Hepsinde basarili oldum denediklerimin ...Ancak yalanci prefitole kadar galiba etimekleri onceden islatmam gerekiyor cunku cok kati akldilar.Yanliz hergun muhakkak bakiyorumm sitenize cok tesekkur ediyorum pratik ve lezzetli tarifleriniz icin.BEYZA

Gazoz Agaci dedi ki...

sen ne kadar hamaratsın yahu. Yazdıklarını okurken ben yoruldum valla :)
Sana ve eşine nice yıllar diliyorum.Hep mutlu olun.
Sevgiler

http://www.gazozagaci.blogspot.com

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay,Seda, Punto Amca, Ebru, Gazoz Ağacı ve Adaşım Pınar
güzel yorumlarınız için çoooooook teşekkür ederim.
Merhaba Nükhet
açmanın tarifini daha önce den yayınlamıştım, çok güzel bir tarif.
Merhaba Müge
yol beni bazen çook yoruyor, mutfağımdan alıkoyuyor, ama benim içinde mutfak terapi merkezi sanırım:)
Merhaba Beyza
yorumuna çok sevindim. Tariflerimi beğenmenden dolayı mutlu oldum.
Yalancı profitereolü ıslatmana gerek yok, sadece beyaz kremasını ocaktan indirir indirmez sıcakken dök üstüne, kremanın sıcaklığıyla istediğin gibi yumuşarlar.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınarcım rehavetle bile bütün maharetini sergilemişsin:)

Dilerim uzunn yıllar mutlu ve sağlıklı bir şekilse devam eder beraberliğiniz.


Selam ve sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Çok teşekkür ederim Serin mavi:)
sevgiler